A donat primăriei un teren și acum cere bani pe el

Soțul unei judecătoare amenință Primăria Târgu Jiu cu judecata, dacă nu-i cumpără un teren, pe care i-l dona, în urmă cu patru ani. Întâmplător, mai multe referate, care susțin aprobarea cumpărării terenului de municipalitate, sunt asumate de fostul șef de la Juridic, care a fost surprins, în timpul serviciului, la restaurant, cu proprietarul terenului. Acesta din urmă, tot întâmplător (!) i-a vândut un autoturism scump, semnatarului referatelor. 

Un târgujian încearcă să determine municipalitatea să-i cumpere un teren, după ce i-a oferit spre donație o suprafață, pe care a fost deja construită o stradă. Ca să obțină suma solicitată, proprietarul amenință acum cu instanța și cu despăgubiri. Bărbatul care vrea să bage pe gât primăriei un teren, într-un cartier de la periferia municipiului Târgu Jiu, făcea o înțelegere cu foștii șefi ai municipalității, în 2014. Iulian Vladu Crevon, soțul unei judecătoare, se adresa autorității administrative, cu o adresă, prin care oferea spre donație un teren în suprafață de 1.166 mp, în strada Făgăraș, cu condiția ca municipalitatea să cumpere alți 7.125 mp, pe care se află construcții ridicate ilegal. Vladu Crevon a vândut mai multe parcele, în zona respectivă, care până nu de mult, era un câmp, iar construcțiile au început să apară. Între timp, deși între proprietar și municipalitate nu s-a încheiat niciun contract, reprezentanții primăriei conduse la vremea respectivă de Florin Cârciumaru, actual senator PSD, au asfaltat strada respectivă, care a fost stabilită ca drum de servitute, pentru noii locuitori. 

Pretenții financiare ca pentru zonă rezidențială: 50 euro/mp

Primăria Târgu Jiu a construit un drum, în zona respectivă, însă fără a perfecta actele cu proprietarul care își anunța disponibilitatea de a face donația condiționată. Acum, acesta încearcă să bage pe gât municipalității, întregul teren, iar suma pe care o cere pe metrul pătrat este destul de piperată: 50 de euro. Prețul total, pentru un teren cu care primăria nu are ce face: 151.092 de euro. Un proiect de hotărâre, pentru cumpărarea suprafeței lui Vladu Crevon, a ajuns în mapele consilierilor locali. 

Răduțoiu – susținătorul înrăit, prins la restaurant cu Crevon

Referate și o opinie separată sunt formulate de fostul director Constantin Răduțoiu, care a susținut în mod constant ca primăria să cumpere terenurile lui Vladu Crevon. 

Susținătorul înfocat al proiectului de cumpărare a terenurilor, Constantin Răduțoiu, a fost surprins, în urmă cu o săptămână, în timpul serviciului, la un local, cu cel care vrea să vândă primăriei suprafețele din câmp, la preț piperat. Între cei doi a existat și o tranzacție recentă, în urma căreia Răduțoiu s-a ales cu o mașină destul de pretențioasă, de la Vladu Crevon.

Vladu Crevon se dă victimă

Toate actele semnate de Răduțoiu îi sunt favorabile lui Iulian Vladu Crevon, iar proiectul ajunge în Consiliul Local Târgu Jiu. Proprietarul care vrea să bage pe gât primăriei un teren cu care municipalitatea nu are ce face amenință autoritățile, că le va da în judecată și cere daune pentru că, susține el, a suferit fizic și moral. În aceeași adresă, face o nouă ofertă primăriei, pe care o amenință: scade prețul, de la 151.000 de euro, la 140.000 de euro.

Jurista vede ilegalități. Pe consilieri îi doare-n … palmă

Evaluatorul terenului a înștiințat Primăria Tg Jiu, că s-a produs o eroare, iar terenul expertizat nu este același cu cel pentru care se solicită vânzarea-cumpărarea. Jurista Alina Pițu face un referat prin care cere respingerea solicitărilor de cumpărare. Din extrasele de carte funciară, eliberate de OCPI, reiese că terenul este situat într-o zonă, în care nu este permisă tranzacționarea, fără avizul Ministerului Apărării Naționale. În plus, pe terenurile respective există construcții ilegale, ce au făcut obiectul unor dosare. Consilierii locali nu au ținut, însă, cont de nimic, așa că au respins solicitarea de respingere.

P.S. Nu citiți cu voce tare acest material, să nu se trezească domnii anchetatori. Au rămas în hibernare, de la iernile geroase de altădată.