Afacerea “parcarea” – cercetări extinse, martori amenințați

Situația a escaladat, în cazul parcării de la piața centrală din Târgu Jiu, pe care un grup de consilieri PSD-ALDE vrea să o dea cadou, unor afaceriști, chiar dacă lasă primăria fără miliarde de lei. Angajații Direcției de Patrimoniu, chemați să dea declarații în dosarul deschis de polițiștii de la Serviciul de Investigarea Criminalității Economice, au fost băgați în ședință și muștruluiți, de șeful direct, Marian Rotaru. Motivul? Un document ce ar putea ajuta ancheta a ajuns la oamenii legii, iar funcționarii publici au fost acuzați că l-au pus la dispoziția anchetatorilor. Informația a fost prezentată, în exclusivitate, în ediția de miercuri a platformei online Sabotorii Gorjului.

Șeful de la Patrimoniu, Marian Rotaru, recunoaște că i-a băgat în ședință pe subalternii care, în această perioadă, au fost “invitați” să dea cu subsemnatul, despre modalitatea în care s-a făcut controversata documentație pentru proiectul susținut de consilierii PSD – ALDE, care vor să concesioneze parcarea, pentru următorii 49 de ani, afaceriștilor Nicolae Bâlteanu și Liviu Diaconu. Fostul politician spune că a reproșat faptul că documentul dus la poliție a fost luat fără să i se dea raportul.

Cunoscuți ca afaceriștii de casă ai PSD, cei doi au primit parcarea, în urmă cu 20 de ani, însă în loc să creeze cât mai multe locuri de parcare, administratorii au schimbat destinația, pentru aproape 250 de metri patrați, pe care au construit o scară rulantă, pentru accesul în complexul pe care îl dețin și au subînchiriat alte spații, deși contractul cu municipalitatea le interzicea acest lucru. Primarul Marcel Romanescu i-a notificat, la începutul acestei săptămâni, de reziliarea contractului și de faptul că Primăria Târgu Jiu va relua spațiul în administrare. Parcarea, în care cei care au administrat-o 20 de ani nu au investit niciun leu, produce, conform unui studiu efectuat recent, 8,2 miliarde de lei vechi, pe an, din care afaceriștii plătesc primăriei doar un miliard.

Cu toate acestea, șase consilieri PSD-ALDE au comandat un nou proiect de hotărâre, pentru concesionarea parcării, către privați și s-au revoltat că acesta nu a fost introdus pe ordinea de zi a ședinței de consiliu local, ce a avut loc miercuri. Întâmplător sau nu, din noul proiect, inițiatorii au scos cei 250 mp, pe care a apărut construcții sau au fost subînchriați, ilegal.

Oamenii legii au extins cercetările, în dosarul deschis în luna ianuarie, în care se fac verificări noi, cu privire la aspectele semnalate ulterior de presă, dar pe care aleșii au încercat să le ascundă.