Alo! Organele! Pătrășcoiu angajează ilegal!

Directorul societății de distribuție a apei, SC Aparegio, face angajări după cum îl duce capul, iar organele de control se fac că nu văd. Cu toate că la intrarea în sediul societății este lipit un anunț, conform căruia “nu se fac angajări”, Traian Pătrășcoiu a încadrat, numai în ultimul an, zeci de persoane, la unitatea ce are acționari instituții publice. Printre cele mai recente “achiziții” este cumnata șefului ADIA, organism ce selectează membrii din Consiliul de Administrație al Aparegio. Alina Gherghe, fostă Iordăchescu, fost jurnalist, este căsătorită cu fratele PSD-istului Mihai Gherghe, pus șef la ADIA, după ce a slujit ani buni partidul, fiind cel care dădea tonul la scandări și aplauze, când veneau mai marii de la centru. Gherghe este și cel care a semnat pentru aprobarea organigramei societății, pentru anul în curs, în calitate de director executiv al ADIA.

Traian Pătrășcoiu, fost turnător la securitate, sub numele conspirativ Bartales, a recunoscut că angajările pe care le-a făcut au fost unele subiective. Șeful Aparegio nu organizează niciun concurs, pentru încadrările pe bandă rulantă, făcute la societatea la care municipalitatea este acționar majoritar. Modul de lucru al șefului, care angajează doar pe cine vrea, când vrea, este pe cât de simplu, pe atât de penal: stă de vorbă cu așa-zisul candidat, care trebuie să-i prezinte (atenție!) CV-ul.

În ultimii ani, la societatea pe care o conduce au fost angajate peste 100 de persoane, multe dintre acestea rude sau protejați ai unor lideri PSD. Traian Pătrășcoiu a fost consilier PSD și a fost pus director la Aparegio, deși era pensionar, cu o pensie de 25 milioane de lei vechi pe lună. De când pesediștii l-au pus șef la societatea de apă și canal, Pătrășcoiu a achitat, într-un an, un credit de 17.500 de euro, iar soția a avansat și ea, fiind numită director la Colegiul Gheorghe Magheru. Directorul pesedist stă bine și la capitolul avere. Deține o casă și un apartament, ambele în Târgu Jiu, două terenuri în Schela și două în municipiu și are bijuterii în valoare de 15.000 euro. Nici de salariu nu se poate plânge, deoarece încasează, lunar, aproximativ 2.000 de euro.

În ultimul an, în municipiul Târgu Jiu au avut loc numeroase avarii, la rețeaua de apă, ultimul incident fiind înregistrat în week-end, când, după o ploaie torențială, orașul s-a transformat într-un lac imens, deoarece sistemul de canalizare nu a mai făcut față. Și asta în condițiile în care canalizarea a fost modernizată, în cadrul unui proiect cu sume uriașe. Primarul Marcel Romanescu a solicitat, luni, printr-un comunicat de presă, sesizarea organelor statului, pentru verificarea modului în care s-au făcut proiectarea, ulterior lucrările, pentru sistemul de canalizare.