Bani aruncați pe geam, de afaceriștii cu trecere la SRI

Lucrarea de la Sala Polivalentă, din Târgu Jiu, a început să “scârțâie”, la nici două luni de la finalizare. Pavimentul din fața sălii, inaugurate la sfârșitul lunii martie, a început să se macine, deja. După modelul betonului amprentat, pentru care fosta conducere PSD a primăriei a luat credit pe 20 de ani, iar materialul s-a distrus la scurt timp de la amenajare, și cimentul din curtea Polivalentei se distruge, de la o zi la alta. Firma care a efectuat construcția, SC Grup Primacons din Slatina, este legată de numele fostului șef al SRI Gorj, Marius Voinea. Societatea, care în ultimii ani a obținut contracte de zeci de milioane de euro, pentru lucrări în județul Gorj, a avut, ani la rând, ca și partener exclusiv, firma Kolistar 77 SRL, ai cărei acționari erau fiul șefului SRI, Radu Voinea, și Adriana Bălțoi, fiica administratorului Primacons, Octavian Bălțoi.

Lucrările la Sala Sporturilor din Târgu Jiu au băgat în conturile firmei apropiaților lui Voinea, două milioane de euro. După nici două luni, pavimentul de la intrare se macină, iar găurile sunt tot mai adânci. Și asta fără ca respectiva clădire să funcționeze.

Sala recent inaugurată a rămas închisă, dar mai mulți angajați, pe care nimeni nu-i vede, sunt plătiți cu lefuri consistente, de la bugetul local,. Șeful echipei din subordinea Direcției de Patrimoniu este chiar fratele ginerelui lui Florin Cârciumaru, liderul PSD Gorj. Dovada a fost prezentată aici.