Bani cu ”inima lui Stalin” de la CEO, pentru cârciumile lui Lemnaru și Cârstea

Chefuri, prietenii și dezmăț în numele sportului, pe banii minerilor și energeticienilor.Vagoane de bani cheltuite haotic de cei care de-a lungul timpului au asigurat conducerea Clubului Sportiv Energia Rovinari, devenit, în 2014, Energia Târgu Jiu.

Fosta grupare sportivă, etalon la nivel național, este în pragul falimentului, nu mai este angrenată în nicio competiție, datoriile înregistrate la această oră fiind de 7.810.567 lei.Energia are datorii și către asociați, 223.842 de lei la Complexul Energetic Oltenia și 52.196 lei la Consiliul Județean.Cele mai mari sume sunt datorate foștilor jucători, sportivi care, nechibzuit, erau premiați cu sume exorbitante, adevărate cuie în talpa clubului.Deși clubul era la aparate, respira greu financiar, baschetbaliștii au primit sub formă de prime de joc sume între 100-5000 de euro.Politica de transferuri a grăbit intrarea în insolvență, la Târgu Jiu se practicau contracte mari, între 1.500-6000 de euro, pe care clubul nu și le mai putea permite.Astea sunt concluziile lichidatorului judiciar, care a precizat că: ”deși valoarea jucătorilor transferați justifica acordarea acestor salarii, raportat la posibilități, decizia managerială a fost una total eronată, clubul neputând suporta efortul financiar”.

Șefii de la ”Energia” nu se uitau, însă, la bani, sume considerabile fiind dirijate către S.C. Lestar impex S.R.L. și S.C. Crescendo S.R.L. din Tîrgu Jiu.Exemplificăm, factura 299/23.11.2012, către Crescendo, și factura 881/15.02.2013, către Lestar, toate facturiile către aceste două firme având ca obiect achitare servicii masă sportivi.

De neînțeles, ilogic, Clubul Sportiv Energia avea o colaborarea cu hostelul Miami, unde achita regulat masa și cazarea, stabilimentul oferind facilități fiind al Complexului Energetic Oltenia.Cu toate astea, se plăteau mese pe bani buni către firma lui Călin Lemnaru (Crescendo) și cea a Mirelei Cârstea, actuala contabilă de la Pandurii Lignitul Tîrgu Jiu (Lestar).

Se vorbește despre prietenii, chefuri date de mai marii grupării sportive, cert este că banii minerilor și energeticienilor aduceau profit unor oameni de afaceri și clubul murea.Nimeni de la C.E.O. nu a găsit de cuviință să întrerupă aceste practici, care au continuat până în momentul închiderii activității la ”Energia”.