By Ivan: Pictorial

Au trecut doi ani și ceva de la instalarea în funcție și Marcel Romanescu se încăpățânează să stea decuplat. Decuplat de la grupurile de interese vreau să spun! Sunt convins că orice muritor a înțeles cum stă treaba într-un oraș/județ, care sunt factorii ce conduc destinele, în ce constă “nota de plată”, ce vizează fiecare și, nu în ultimul rând, pe ce se bazează.

Regresul municipiului nostru, comparativ cu alte reședințe de județ, este evident și de pe lună!

Mai exact, 28 de ani de jaf, proiecte fără viziune, satisfacerea directă sau indirectă a 5-6 oameni de afaceri, în rest… Dumnezeu cu mila!

Ce credea Romanescu că-l așteaptă într-un oraș ca Târgu Jiu, unde mediul de afaceri a fost dijmuit, unde sistemul bugetar a fost pesedizat (politizat), unde, de-a lungul timpului, poliții / parchet / tribunal au fost aservite politic?! Lapte și miere? Vise…

Asta se pare că nu înțelege Romanescu și persistă în a patina de când a ajuns primar. Ghinion, cum ar fi spus mai marele Johannis. Ghinion că a căzut pe o tranziție greu de parcurs. Nu tu consiliu local, nu tu guvernare pe linie de partid, nu tu aparat fidel în primărie. Deci… jale!

 

Are carte… dar nu “împarte”

Să știți că titlul ăsta ar putea devia în zeci de ore de scris. Spun asta fiindcă, de aici pleacă totul! Mai exact, de la “împarte”! Firesc că discutăm despre împărțirea bugetului că doar nu m-am apucat sa fac matematică la bătrânețe. De aici tot năcazul!

Realizați că ani la rând, bugetul primăriei, format din banii noștri, ai tuturor, era sifonat într-un mare fel către o mână de șmecheri care ulterior asigurau toate gurile hrăpărețe din sistem. Și uite așa au trecut peste noi ani și ani… șmecherii ăștia s-au pomenit milionari în euro, acoliții din sistem la fel, iar noi ajungem să-l cităm pe Brâncuși. Nu insist decât pe un singur exemplu: când, ani la rând, cuscrul fostului șef SRI Gorj își mufează firma la multe milioane de euro din banul public…. despre ce discutăm?! De la el în jos, potopul. Simplu! Sala Sporturilor a fost doar una din putinele lucrări efectuate, unde, după recepție, s-a constatat că plouă înăuntru. Nu mai aduc în discuție noua pârtie de la Rânca, “crăcită” cu fața la soare, făcută tot de Primacons, societatea gradată onorific!

Am încercat să vă fac un mic tablou a ceea ce a fost ascuns de ochii lumii la vremea respectivă.

Revin la Romanescu și la stângăcia lui în a împărți banii. El se miră de ce nu se înscrie nimeni la licitația ce constă în restaurarea podului pasarelei, de ce nu se înscrie nimeni la licitația pentru restaurarea Colegiului Tudor Vladimirescu, de ce nu se înscrie nimeni la …n licitații. Pentru că nu înțelege termenul de “adiționale șmenuite“!!! Pe înțelesul tuturor, când licitațiile se câștigă la ex 2 milioane de euro, de regulă, spre finalul lucrărilor apar niște acte “adiționale”! Unul spune că a mai apărut o țeavă sub pământ… și mai necesită 100 mii euro, apoi că a bătut grindina la Petroșani și mai facem un adițional de altă 100 mii de euro… și tot așa! Înțelegeți? Am dat doar un mic exemplu din multele practici. Se poartă chiar și facturarea unor lucrări neefectuate!!!

Ei, când faci asemenea lucruri începi să intri în rândul “lumii bune”! Ți-ai luat și tu procentul tău, dai și “trompetelor” ce manipulează prin presă… toate bune și frumoase. Eu te învăț de bine, dar tu… Batman!))

Uite hal de prosteală pe față!

 

Am ales doar o poză dintr-o fițuică pesedistă, al cărei titlu spune clar: vă rog să fiți fraieri și puneți botul!

Adică, traducând pe text, noi suntem niște dobitoci care nu știm că Polaris este firma de casă a PSD, nu știm că Mr Cârciumaru & Company le-a făcut contract cu Târgu Jiu până în 2033!!! Nu știm că groapa aia de gunoi este făcută de pe vremea lor în buza orașului când puteau să o ducă în… “biiiiiip” a mă-sii prin gropile carierelor de la Vârț, spre exemplu… Noi nu știm nimic! Suntem orbi, surzi și botaniști. Sau nu?

Uitați încă un exemplu concret. Intoxicație de toată jena pusă ieri. Nici pomeneală de administrator public, însă aparatul de propagandă pesedizat funcționează uns. Angajați din primărie transmit informații trunchiate, slugile preiau și le împăturesc după bunul plac, iar ulterior mai virusează și alte capete! Apropo de atribuții: să nu omitem esențialul!! Anul trecut, când Romanescu a lipsit din primărie o zi, Aurel Popescu, având drept de semnătură, a servit un contract de aproape 300 milioane chiar TV Sud!! Pai băi… nea “Scapără”, tu ai impresia că noi mai și plătim să ne spele unii creierul pe banii noștri? Nu vă este, mă, rușine?

Vă mai și ofuscați că deleagă primarul din atribuții unor angajați normali și nu viceprimarului! Pai bine face! Eu cred că oamenii de încredere din jurul primarului încap într-un Matiz! Ai înțeles? Să nu mai spun că ai precedente și mai nasoale!! Nu suntem toți amnezici! Când a plecat la București și ați făcut tacit referate să vindeți Parcarea Rodna, cum este? Vindeți-vă, mă, casele și moșiile voastre, nu patrimoniul municipiului!

 

Băgăm câteva milioane de euro în campanie și-l terminăm pe Romanescu!

 

Asta spune băiatul care a “pierdut  parcarea”!

Asta spune și unul ce visa să pună curul pe stadion!

Asta spun cei 5-6 care au secătui de-a lungul timpului bugetul primăriei Târgu-Jiu.

Ați înțeles?

Pe ce se bazează? Pe sclavi! Unii sclavi care fac presă pe bani, alți sclavi care merg încolonați la vot… Trist plan! Trist fiindcă și-o vor lua în barbă! (Asta numai eu știu de ce)

 

 

Să vă spun în ce condiții la-ș face pe Romanescu…. fleci!

 

Acum îl înțeleg. Nu ai consiliu local de partea ta… nu ai consiliului de administrație Aparegio, Edilitara, Transloc… brelok și cum se mai cheamă. Sunt sudați toți și țin aproape unul de altul. Ba mai grav, când a demis șefa de la urbanism și directorul economic, instanța a decis… la loc comanda. Când a vrut să schimbe directorul Transloc… a sărit poliția să pună STOP, fiindcă acolo sunt multe necurate și nu trebuie sa știm nici noi și nici primarul! Dosar la mișto… motive puerile scoase de șeful serviciului de investigare a fraudelor. Coincidența este că șeful serviciului este Manda, chiar nepotul directorului Cailean de la Transloc!

Director de o viață, evident! Apropo de talentul de a ancheta, aveți posibilitatea să vă remarcați făcând o anchetă serioasă pe achizițiile din spital! Glumesc! Să nu faceți asemenea imprudențe. Este subiect tabu!

 

În fine, revin, Romanescu la anul câștigă primăria fără doar și poate. Cu siguranță găsește și o majoritate în consiliu. Dacă la prima ședință de consiliu nu schimbă organigrama și nu PULVERIZEAZĂ toți tâlharii din instituția aia, va avea în mine cel mai mare dușman! Refuz să cred, însă, că nu o face! La câte frustrări a acumulat… să stai 3 ani cu mâinile legate, orice om i-ar spulbera.

Mă opresc aici fiindcă mă tot sună băiatul de la machetare. De acum voi încerca să scot lunar măcar o ediție pe print. Ca să nu obosesc, puteți să mai scrieți și oricare dintre dumneavoastră. Nici eu nu sunt jurnalist, deci nu-i o regulă! Probleme sunt destule, materie primă există, voință nu mai discutam… deci, hai pe treabă!