Ce ne recomandă pe noi?

Chiar dacă nu suntem genul celor ce se laudă singuri, trebuie să scoatem în evidență, măcar o parte din acțiunile noastre din ultimii 3 ani.

Aș începe cu cazul “Sorina”, fetița din Baia de Aramă, caz descoperit și promovat de noi la “Sabotorii Tv”.  De la bun început am scos în evidență falsurile și abuzurile din dosarul de adopție. La acest moment, SIIj a confirmat cele relatate de noi la vremea respectivă, începând urmărirea penală împotriva inspectorilor de caz, pentru mai multe falsuri existente în dosar! Din păcate, rămân la ideea că acolo a fost implicat un întreg sistem și interesele erau în alte sfere. Rămânem cu satisfacția că, ulterior, mai multe asociații au amendat legea adopțiilor, o lege plină de cutume lăsate intenționat! Cu toții știm că traficul de copii funcționează încă din 1990 in România.

Autoaccidentarea sau tâmpenia de articol 320, aliniatul 1, care suna cam așa: “Persoanele care prin faptele lor aduc daune sănătăţii altei persoane, precum şi daune sănătăţii propriei persoane, din culpă, răspund potrivit legii şi au obligaţia să repare prejudiciul cauzat furnizorului de servicii medicale reprezentând cheltuielile efective ocazionate de asistenţa medicală acordată. Sumele reprezentând cheltuielile efective vor fi recuperate de către furnizorii de servicii medicale”. Tradus, cum am mediatizat și noi cazul “Buzera”, ai căzut cu bicicleta, îți plătești spitalizarea singur!

O anomalie care a făcut mii de victime, printre care și bătrânul pensionar din Câlnic care a fost nevoit să plătească 36 de milioane spitalizare! După nenumărate petiții făcute (și de asociația noastră), CCR a declarat pe 5 dec. 2019 neconstituțional articolul care a zăbovit 5 ani în legislație.

Un alt punct atins de noi și dus la finalitate, este situația din Spitalul Județean. Descoperirea “celebrei hârtii igienice de 1 milion de euro”, plus licitațiile cu aparatură supraevaluată. La acest moment, după toate sesizările noastre, există un dosar la DIICOT Gorj! Despre concursuri trucate sau alte fărădelegi, nu are sens să discutăm că am avut “n” intervenții.

Aparegio și deficiențele de acolo a fost un alt subiect pe care am militat de foarte multe ori, arătând zeci de plotogării și adevăratele motive pentru care noi plătim apa, ca pe apă minerală. Avarii create în mod intenționat, clientele politice angajate și plătite din banii noștri, plus alte ilegalități. Dacă mai aduc în discuție și cele 80 milioane euro cheltuiți din fonduri europene în perioada 2008 – 2013, cred că de la greutatea sumelor au crescut inundațiile stradale. Din păcate, a fost strict treaba organelor abilitate să aprofundeze și din câte am văzut cu toții, nu au închis ochii, ci doar “s-au uitat la pleoape”! Somn… somn, tată, somn, că gorjeanul plătește! Nu?

În toată această perioadă nu aveam cum rata ISJ-ul. Și aici am pus umărul ori de câte ori ne-au cerut dascălii nedreptățiți. Trist că la noi, cu 10 stai, dar cu 4 poți să predai!!

Solicitările noastre care implică reluarea lucrărilor de pe defileul Jiului sunt de notorietate deja. Cât suntem de mici, însă după ce am demascat interesele ascunse din spatele unor așa zise organizații de mediu, au început să apară și legile prin parlament. Este viral clipul subsemnatului ( Ivăniși sunt, adică ivan) când reprezentantul Bankwatch Romania și-a înghițit limba, rămânând fără răspunsuri la niste întrebări banale! Grav este că acele organizații ne-au sfâșiat indirect, blocând finalizarea hidrocentralelor pe Jiu unde avem lucrări efectuate în proporție de 92% și sute de milioane de euro cheltuiți, tot ei au închis cariera Roșia, tot ei au sărit de fund in sus că la Rosiuța frontul de lucru sacrifică o pădure seculară, dar care de fapt era compusă din 11 tufe! Pe partea cealaltă, Greenpeace ne dă în judecată Termo Rovinari că poluează, adică suntem un fel de proștii Europei și nu avem dreptul să mai păstrăm independența energetică, timp în care, la vestici, duduie termocentralele și fumegă… polen, așa cum am mai spus, sau levănțică!

Aici avem nevoie de voi, toți, să vă activați și tot spectrul politic să facă front comun. Altfel… suntem istorie în 2-3 ani!

Tot noi am fost “răutăcioșii” care l-au susținut pe actualul primar să readucă în patrimoniul primăriei, parcarea Rodna! Am deranjat la vremea respectivă și a fost nevoie de un adevărat razboi pentru a reuși. Acum văd că preocupările unora “afectați” este să blocheze prin diverse tertipuri, automatele de plată pentru a arăta ineficiența. La vremea respectivă țipau unii toxicomani de prin presă că parcarea este luată de la unii să fie dată altora. Timpul a dovedit că nu sunt doar toxicomani, ci și mizerabili, fiindcă vedem cu toții că a rămas și va rămâne în patrimoniu.

Am omis grevele minerilor de anul trecut, pe condițiile de muncă. Și acolo am fost prezenți. Noroc că au fost alaturi de noi și alți factori decizionali. Glumesc. Nimeni! Nu mă întind că mi-ar trebui o zi întreagă. Vom detalia în emisiuni cu substraturi cu tot.

Cazul medicului Elena Vlad, când vechea conducere a spitalului a îndoit de la jumătate o fișă de observație, (să nu se vadă cele 4 consulturi) și au livrat spre presă doar ultimul punct, când medicul și-a înșirat doleanțele. Pe bună dreptate, avea “n” referate spre conducere prin care cerea să introducă în legalitate laboratorul de bronhoscopie și nu numai.

Dar cum la noi, ca la nimeni, ce rost are să căutăm progresul, când mult mai simplu este să eliminăm tot ce ne deranjează?! Am făcut scut în jurul medicului la acel moment și, la fel ca-n alte situații, timpul ne-a dat dreptate. Cadrele medicale capabile trebuie lăsate să lucreze și să le fie asigurate condiții optime. Măcar atât! Asta să nu mai spun că ați angajat “piloșeniile” care nu știu să pună o flexură. Despre minunatele sporuri date la timpul ăla registratorilor, dar personalului merituos, nu, tac! Bine? Tac că și registratorilor le poate pica pixul pe picior și…nasol!

Dacă nu ați uitat deszăpezirea de anul trecut, când prestatorii dormeau pitulați pe la Coloana Infinitului, vă readucem aminte că tot noi am cutezat să le batem în geam și să le dăm deșteptarea. Ne cerem scuze că am răspuns la solicitarea primarului și i-am urmărit toată noaptea cum plimbau lama pe sus, ca apoi să-i găsim bagați la un somnic, în timp ce orașul zăcea sub nămeți.

Vă mai amintiți cum a ajuns un om de afaceri să fie proprietar pe o bucată de stradă și pe trotuar, fapt descoperit tot de “Sabotorii” din noi?

Închei că nu mă mai lasă tehnoredactorul din lipsă de spațiu. În numerele ziarului și în emisiunile de la Sabotorii Tv vă vom da mult mai multe exemple ce ne recomandă. Unul din ele este faptul că suntem ca VOI, dintre VOI și asta spune totul!

Ediția viitoare o dedicăm în mare parte județului, chiar PSD ului, PMP ului și celorlalte “lăcuste clandestine” care au luat decizii “pentru noi”, dar culmea, care au adus bunăstare doar în casele unor grupuri de interese ce stau în spatele lor.

Miercuri seara, de la ora 20;00, revenim cu emisiunea și cu tabloul acestor alegeri.

Noi, cei de la ADN, rămânem la fel de conectați. Apropo, când vă invadează “termitele” cu pliantul, nu omiteți să le puneți o întrebare; – Ne puteți spune o acțiune/inițiativă de-a dumneavoastră, din ultimii 3 ani?” Atât! Sunt curios care, ce răspunde!

Salutări, de la Ivan!