Cine încearcă să ascundă ilegalitățile din pădurile Gorjului?

Situație controversată, la Asociația Vânătorilor, unde un raport de control a fost dosit de șefi, deoarece conținea ilegalități, ce ar trebui să declanșeze o anchetă a organelor statului. În luna iunie, s-a constatat că au fost falsificate datele pentru anumite fonduri de vânătoare. La respectivul control, efectuat de Garda Forestieră Vâlcea, doi angajați ai AJVPS Gorj, secretarul și un vânător, au declarat că au fost puși de conducere, să crească fictiv efectivul de căpriori și să specifice cantități artificiale de hrană. Ulterior, directorul Florin Birceanu a negat că s-au găsit nereguli, în ograda pe care o administrează.

Vânătorul Ungureanu, care a declarat că a modificat cifrele, pus de șefi, a negat, ulterior, că ar fi spus așa ceva în timpul controlului, dar a recunoscut apoi, însă dă vina pe cel care a efectuat verificarea, despre care susține că l-ar fi determinat să declare acest aspect. Într-un moment de sinceritate, chiar directorul executiv, Florin Birceanu, recunoaște că este posibil să se fi distribuit mai puțină hrană decât a fost trecută în acte, chiar și cu 15%.

Birceanu și Ungureanu

Ungureanu

În Asociația Vânătorilor Gorj sunt numeroși politicieni și afaceriști, care fac tot felul de strategii, pentru a deține controlul.

Grav este că și cei care ar fi trebuit, în urma rezultatelor controlului, să sesizeze organele de anchetă, au tăcut mâlc. Ba mai mult, au încercat, la rândul lor, să ascundă presei, cele petrecute în Gorj. La solicitarea de informații publice, formulată de Sabotorii Gorjului, Garda Forestieră Vâlcea dă un răspuns nesimțit. Deși li s-a indicat controlul efectuat în luna iunie, în județul Gorj, cei trei semnatari ai răspunsului, în frunte cu șeful instituției, spun că nu pot identifica controlul la care facem referire, deși, în aceeași lună, nu au fost făcute și alte verificări la fondurile de vânătoare.

După ce am oferit “datele de identificare” și, în mod normal, Garda Forestieră Vâlcea trebuia să ne remită răspunsul, a apărut o altă surpriză: directorul compartimentului de control, care trebuia să emită răspunsul, a intrat brusc în concediu.

Până atunci, poate se trezesc și organele abilitate, din somnul ce o pălise și pe Frumoasa din Pădurea Adormită.