Concurs cu iz penal la școala din Bumbești Pițic

Așa cum am observat cu toții de-a lungul timpului, rar se mai poate discuta despre vreun concurs corect, chiar și atunci când vine vorba de ocuparea unui post de femeie de serviciu. În acest sens, avem un exemplu concret la Bumbești Pițic unde a fost scos la concurs un post de îngrijitor.

Raportat la “tradiție”, pare lesne de înțeles, fiindcă șpaga nu are miros, atâta timp cât nu avem “mirositori”!
Și în cazul de la Bumbești Pițic lucrurile au decurs anapoda. Ba mai mult, au fost duse în limita “miștoului de către comisia de evaluare.

Bag seama că unii nici nu se mai sinchisesc să își ascundă “necuratele”, având o atitudine de…”așa vreau”!

Proba scrisă… sau proba scrisă de acasă!

Pe data de 08.11.2019 are loc proba scrisă, din comisia de supraveghere făcând parte învățătoarea Ionașcu Elena și educatoarea Guță Rodica. Totul decurge normal până aproape de finalul examinării, când, Mărgulescu Rodica, una din cele 4 candidate, a fost surprinsă cu o foaie A4 împăturită. Aceasta a refuzat inițial să predea foaia, spunând că, de fapt, este o ciornă. De reținut că în cadrul examinării, nici unul dintre candidați nu au cerut vreo foaie pe care să o folosească drept ciornă!
La insistențele supraveghetoarei Ionașcu Elena și ale celorlalți participanți, Mărgulescu Rodica a fost obligată să predea așa zisa “ciornă” care, probabil, ulterior a fost predată comisiei. (Sper că nu tocmai celor ce o făcuseră)

Nu sunt răutăcios, dar chiar aștept ca organele abilitate să se autosesizeze și să verifice conținutul “ciornei”, dacă mai există sau dacă nu a fost înlocuită. Mai mult decât atât, există probele audio-video din sala de examinare. Și aici există o suspiciune legată de unghiul camerei, dacă surprindea sau nu locul unde și-a desfășurat examinarea candidata Mărgulescu Rodica.
Să nu omitem un detaliu, interesant aș spune, și anume că, după proba scrisă, la poarta școlii și-a făcut apariția soțul doamnei Mărgulescu și a avut un dialog cu directorul Popescu Viorel și cu reprezentantul ISJ, Alexandrescu Grigore.

Nici pe acest subiect nu vreau să induc vreo suspiciune cuiva… Sunt convins că “ciornăiau” despre alegerile prezidențiale, despre dezbaterea Dăncilă – Johannis… banalități. Sau, nu? Mă rog, problema lor.
A trecut proba scrisă și din 5 candidate au rămas doar 3. Asta pentru că Daia Elena Camelia a decis să se retragă. Chiar așa! Ce rost mai avea să continue? Notele au fost: Pienaru Elena Elvira – 2,80 puncte, Udrescu Lidia – 5,40 puncte, Daia Elena Camelia – 5,00 puncte, Mărgulescu “Ciornica” (scuze) – 8,50 puncte și Ciuroiu Alexandra – 7,70 puncte.

Proba orală rămâne cea mai vocală!

La proba orală/practică se lasă cu examinare sănătoasă, potop de întrebări, însă una din ele le întrece pe toate. Mai exact, una din întrebări a fost: “Cum se extrage sarea din saramură?”! Să-mi fie cu iertare, dar în nepriceperea mea, cred că genul ăsta de întrebare se pliază pe celebra remarcă “Apropo de lapte… cât este ceasul?” Păi, în loc să-i examinăm candidatului veleitățile de amestecare a detergenților, rolul lor, cum și cu ce soluții curăț un mobilier de lemn, despre dezinfectant… sau tot ce ține de postul vizat, noi povestim de saramură sau extragerea untului din lapte. Îmi permiteți să vă fac idioți? – Nu!

Am înțeles! Nu vă fac. Bine! Bine că trecu și proba practică.

Sunt serios și-o spun pe gură! 

Serios a fost și Alexandrescu Grigore, care, după proba practică, a venit și le-a spus celor 3 candidați notele “pe gură, ele nefiind afișate. Udrescu Lidia  ia un 6, Mărgulescu Rodica ia un 4 și Ciuroiu Alexandra ia tot 4! (Vezi tabelul de mai sus) Fără să mesteci prea mult Legea 286/2011 actualizată/reactualizată sau cum vreți dumneavoastră, se știe că, pentru funcția de execuție, nota de promovare la scris, respectiv oral/practică, trebuie să fie minim 5 (cinci). În cazul de față, conform tabelului afișat, vedem niște 4!
Ciudată modificarea ulterioară când pe tabelul final apare câștigătoare a concursului chiar Mărgulescu Rodica, a cărei notă la proba practică este, negru pe alb, 4!

Una face contestație…alta primește remunerație!

Dacă nu-i de râs… sigur este de plâns. Spun asta fiindcă, în urma probei practice, apare o singură contestație, semnată de Udrescu Lidia. Se “judecă” cu ghilimele, Dumnezeu știe de către cine, și se ia decizia de a pune fiecărui candidat cate 10 puncte!
Aloooo…! Bălăceanca! Păi, în urma unei contestații se ia în discuție doar lucrarea/proba celui ce a contestat.

Una peste alta, ați făcut o ciorbă din concursul ăsta, condimentată cu ciorne și saramură. Aștept să guste parchetul din ea și ulterior să vi-o scuipe în frunte. Saramura bat-o vina!

PS. Așteptăm ca organele abilitate să se autosesizeze și să demareze cercetări în acest “gaz” urât mirositor!