ConCursurile de șuteală din sistemul bugetar!

Aseară am trecut cu detectorul de furăcioși pe strada Griviței. Piuia al dracu de mama focului și nu înțelegeam de ce. Mă aflam în dreptul Grădiniței nr. 1…4-5 copilași prin curte, însoțiți de o doamnă și o tânără care studia panoul din imagine și își lua notițe. Curios din fire, m-am dus și eu să văd ce scrie acolo. Surpriză! Concurs pentru postul de administrator, pe 27 august, cu subiecte formate din predicat și condiții condiționate de niște criterii țintă. Toată noaptea nu am putut să dorm, agitat de gândul că cineva vrea să le facă rău lui Ișfan sau lui Rotaru! Nu știu dacă este vorba de ISJ sau de Patrimoniu, dar ceea ce văd pute mai tare decât un joint ieftin!
Cum să stau indiferent când ”Marean” al nostru șade la mare iar Ișfan își făcea aseară alergarea fără să intuiască la ce pericol sunt expuși!
În concluzie, le ofer domnilor câteva întrebări cu răspuns cu tot (practică obișnuită) pe care să le adreseze comisiei!
1. Postul este nou înființat? Raspunsul va trebui sa fie “nu”, s-a pensionat titularul care avea studii medii! Atunci, dacă postul a fost de studii medii, acum ce încadrare are? Superioare sau de scurtă durată? Din anunț rezultă că este ce vrea ocupantul…
2. De ce debutant? De ce inginer / subinginer / economist? Acest lucru ar trebui să rezulte din fișa de post, secțiunea ”condiții generale și condiții specifice” – din anunț nu rezultă această restricționare numai la pregătire tehnică sau economică, un jurist de ce nu are voie?
3. Conform sarcinilor din fișa de post, rezultă un oarecare grad de dificultate al atribuțiilor, de ce debutant? Nu se leagă deloc aceste două aspecte;
4. Sunt trecute în fișa de post atribuții de control, postul fiind de execuție;
5. Sunt trecute, de asemenea, în fișa de post, atribuții care, conform legii (Legea nr 98/2016-Achiziții), trebuie să fie duse la îndeplinire de către o comisie, nu de către administrator;
6. Bibliografia trebuie să se rezume strict la atribuțiile din fișa de post, ori, în cazul de față, este foarte generală, stufoasă și care nu se regăsește în activitatea pe care o desfășura ocupantul postului;
7. În anunț, cred că tot la fișa de post, la ultimele atribuții spune să respecte ROFUIP 5115/2015 – Regulamentul de Organizare și Funcționare a Unităților de Învățământ Preuniversitar – acest Ordin al MEC – este abrogat, acum fiind în vigoare 5079/2016
8. Întrebare: au angajați pe posturi de pază? Dacă da, câți au? Dacă nu (răspuns corect, de altfel) de ce au trecut la principalele atribuții – ”întocmire grafic de pază”?

PS
Tinerei de aseară interesată de concurs, i-am spus să deruleze în josul paginii mele pe Facebook, unde găsește condițiile reale de admitere în sistemul bugetar.
Am omis ce era mai important, și anume, în grădinița cu pricina este doar o toaletă cu 3 cabine, sus la etaj! Copilașii de la parter urcă să-și facă nevoile la etaj. Logic. Păi, băi idioților, bani să faceți o toaletă și pe nivelul unu nu aveți, dar să țineți post de secretară la acea grădiniță, da?
Pentru asta vă blestem ca atunci când vreun copil se cacă pe el fugind pe scări în sus, să o facă direct pe biroul secretarei!
Deviez de la subiect acum și închei cu o remarcă în stilu-mi elegant, sugerând șefilor futăcioși din aparatul bugetar, să-și plătească pizdele din banii lor, nu din banii cetățenilor! Bine?