Directorul Medical, Costinel Popescu umilește un bătrân adus cu ambulanța la urgențe!

Mărgulescu Constantin este un bătrân de 64 de ani care a avut ghinionul să fie mușcat de un câine, joi seara, în comuna Lelești.  Nefăcând o tragedie din atâta lucru, omul nu apelează imediat la serviciul de ambulanță, ci doar când constată că piciorul începe să i se inflameze văzând cu ochii.
Odată ajunsă echipa de pe ambulanță, se ia decizia de a-l duce pe bătrân la serviciul de primiri urgențe din cadrul spitalului de pe Tudor Vladimirescu. Aici îi este curățată rana, este pansat și vaccinat. Cardiac fiind, bătrânul are o stare de sufocare și îi este făcută și o electrocardiograma. Una peste alta, lucrurile au decurs normal, echipa medicală facându-și treaba. Ulterior, cum este și firesc la astfel de cazuri, pacientul este trimis cu ambulanța la secția de boli infecțioase pentru a i se administra vaccinul antirabic. Din acel moment, pentru  Mărgulescu Constantin începe calvarul și vede și reversul bunului tratament!

 

Medicul Costinel Popescu patentează “mușcătura de câine… crește imunitatea”

Medic de gardă la secția de boli infecțioase se afla, așa cum ați și dedus, domnul director medical (cu litere mici) Costinel Popescu. Deranjat de prezența pacientului și a echipei de pe ambulanță, acesta se comportă ca și cum nu s-ar fi aflat într-un spital, de gardă, ci, mai degrabă, undeva pe o plantație de sclavi.

“A început să țipe la asistenta de pe salvare, că de ce m-au adus acolo. La mine s-a răstit să stau jos, moment în care, nu știam cum să fac să plec mai repede. Un adevărat circ și o grămadă de acuze, la un moment dat spunandu-mi că voi plăti și ambulanța. Trecerea de la o extremă la cealaltă mă șocase. Sunt inginer la bază, am muncit la mină, în subteran, mi-am plătit CAS ul toată viața mea și acum ajunge un (biiiip) să mă umilească în halul ăsta? Mi-a dat o rețetă și m-a trimis, cu ambulanța, înapoi pe Tudor.  Nu a vrut să-mi mai dea nici foaia de observație, nici electrocardiograma” spune Nea’ Puiu (Mărgulescu Constantin)

 

Băi, Popescule… moșierule! Unde-i foaia de observație a pacientului?!

Director medical fiind, Popescu nu se supără pe incompetența dumnealui, fiindcă este prea bazat probabil. “Pesedistic” vorbind, are spatele asigurat și …poate. Poate patenta refuzul și țipatul la pacienții mușcați de câini, vreau să spun. Asta pentru că, în urmă cu doi ani, tot “somitatea medicală” Popescu Costinel a refuzat consultul unei femei care a ajuns la secția lui (nu dumnealui) mușcată de un câine.
20 decembrie 2017, Simona Nițică a căzut victimă nu numai unui câine ci ulterior și medicului Popescu. “A refuzat să ne consulte, nu a vrut nici macar să vadă rana și ne-a dat afară din cabinet. Ne-a trimis la urgențe. Ferească Dumnezeu de asemenea doctor… te lasă să mori cu procedurile lor”

 

O femeie mușcată de un maidanez acuză medicii că au dat-o afară din spital

Revenind la evenimentul de joi seară, constatăm că au loc un lanț de ilegalități, până la urmă, fapt ce merită aspru pedepsit. Dar stați puțin! Cine să pedepsească?! Să se auto-pedepsească Directorul Medical că nu are la UPU vaccinuri antirabic și antitetanos? Este treaba lui, până la urmă, să supervizeze și să asigure toate cele necesare. Asta pentru a nu mai plimba pacienții cu salvarea de la o secție la alta. Zic și io!

 

Ocaua… Cum facem cu ocaua?

Spun ocaua fiindcă “ilegalități fabricate” sunt luate de bune, în timp ce “ilegalitățile patentate” sunt lăsate la urmă!
Despre faptul că, în mod illicit, a oprit foaia de observație a pacientului și electrocardiograma, nu mai are sens să discutăm! Aici trebuie să se sesizeze comisiile, colegiile, managerul… etc. Sau nu este cazul la toată lumea? Selectăm?
Avem dovada că formularul verde a fost reținut ilegal fiindcă pe formularul din UPU pacientul apare reîntors acolo și externat! Lucrul acesta nu apare și pe formularul verde fiindcă se afla la Costinel Popescu, fapt complet ilegal.

Să nu omitem un amănunt legat de faptul că acesta a admonestat și echipajul de pe ambulanță, refuzând să semneze fișa acestora, altfel, creând un prejudiciu și acestui serviciu. (La taxiuri se mai acceptă mersul fără bon, dar la ambulanță…. mă îndoiesc)

 

Statul de gardă, chiar și rezemat de gard, aduce un plus la salariu de câteva zeci de milioane!

O ultimă problemă care trebuie elucidată este dacă Dr Popescu Costinel avea dreptul ca director medical să facă gărzi în zilele lucrătoare. Din informațiile mele, deținătorii unor astfel de funcții nu au dreptul să facă gărzi decât în zilele libere (sâmbătă-duminică) sau în eventualele libere de sărbători (Paște, Crăciun)
Dacă se confirmă și acest aspect, lucrurile se nasolesc și mai tare. Cred că nu se tratează nici cu antirabic!
Deduci că am ajuns la nivelul în care facem diferența dintre medici autentici și medici porecliți!? A se înțelege că nu generalizăm și nici nu știrbim meritele medicilor care profesează de dragul meseriei și care chiar se implică pentru pacienții lor. Din păcate, pădure fără uscături nu există. Nașpa când uscaturile nu pică! Sunt veșnic “înverzite” de partid. Trist

 

PS.
Costinele, deseară, de la ora 20:00, ești “vedetă” pe sabotoriigorjului într-o emisiune… neacademică!
Să stai pe fază, că te mutăm noi pe “nul”. Vom dezbate, pe larg, acest subiect și multe altele.
Mă scuzi că nu ți-am luat un punct de vedere în acest caz, dar este ceasul 3:00 (noaptea) și nu-mi place să deranjez! Mai ales că ești caracterizat de o sensibilitate… rar întâlnită! Somn ușor!