Fotografia roz cu Rotaru și pixelul albastru

Când o informație este ținută la păstrare și scoasă după o vreme, când posesorul vrea să obțină ceva, se numește șantaj. Dar când o poză a stat într-un sertar, vreme de doi ani, și a fost aruncată în presă, după ce subiectul a făcut declarații despre unii lideri politici, cum s-ar numi, oare? Mi-am pus întrebarea asta, după ce o poză cu Marian Rotaru, la o ședință de pedichiură, în propriul birou, făcută în urmă cu doi ani, a apărut azi în presă.

Rotaru ar fi putut invoca “pixelul albastru”, că e la modă în politică. Dar nu a făcut-o, pentru că de fotografie știau, zice-se, mai multe persoane. A încercat s-o-ntoarcă, dar nu i-a ieșit, că ar fi avut o luxație la picior, iar subalterna imortalizată cu membrul șefului în mână, i-ar fi făcut masaj. A dat cu eroare, pentru că în ligheanul ce pare mită electorală de la PSD, își înmuiase și al doilea picior, neluxat, pe care nu avea sens să se răzbune și să-l țină în gheață, după cum afirma azi.

Marian Rotaru este personajul care a criticat PSD-ul, până a ajuns director în Primăria Tg Jiu, printr-un amantlâc politic al PSRO-ului pe care îl conducea. Din funcția dată de partid, a generat documente care ajutau inițiatorii proiectului de scoatere la licitație a parcării de la Rodna (PSD și ALDE). Cu noduri, însă. Și până la un moment dat, când a dat în gât unii lideri PSD, pe care i-a bârfit cum își petrec week-endurile la vila unui afacerist interesat de parcarea pe care ei puteau să i-o dea în concesiune, pentru jumătate de secol de-acu-nainte. Înregistrările i-au rupt relațiile cu liderii PSD, care l-au ajutat să se cocoțeze în funcție.

Întrebarea e cine a vrut să “i-o tragă” lui Rotaru, tocmai acum, după doi ani de la fotografia compromițătoare și ce nu a obținut de la el, de a scos-o în presă? Pentru că, dacă era lovit de moralitate, nu o împăturea în două, să se gândească doi ani, cum s-o publice.

P.S. Serviciile nu șantajează, nu?

Sau