Iar concurs, iar suspiciuni, iar cu curu-n sus!

Aseară am fost sesizat cu privire la faptul că, la Spitalul Județean de Urgență din Târgu Jiu, a avut loc un examen pentru postul de asistent medical, secția Pediatrie și… așa cum ne-am obișnuit, suspiciunile de fraudă au fost nelipsite.

După cum reiese și din mesaj, oamenii au început să nu mai suporte batjocura la care sunt supuși, căutând, efectiv, să tragă un semnal de alarmă în acest sens! Din păcate, mai avem puțin și tragem precum “Sirena lui Roată”, dar tot degeaba.

Primul dubiu a apărut la proba scrisă, când din trei plicuri cu subiecte a fost extras unul, însă nu au fost deschise si celelalte două pentru a arăta că subiectele erau diferite. 

Orice candidat își rezervă dreptul de a suspecta vreo “necurată”, atâta timp cât nu a fost luată această măsură. Puteau fi clone!

După proba scrisă, o parte dintre candidați nu au mai stat să aștepte rezultatele, sperând că le vor putea vedea pe site. Vorbim de un site buclucaș care, de altfel, a fost și nefuncțional câteva ore, taman după proba scrisă.

 

Uite sala, nu e sala!

Așa cum reiese din anunțul de înscriere, atât proba scrisă cât și proba orală urmau să se desfășoare la etajul 6 din Policlinică, mai exact în sala de conferințe.

Aici apare a doua suspiciune de fraudare. Proba de interviu a fost mutată în RUNO (clădirea de birouri) fără ca toți candidații să fie înștiințați. Nu vreau să fiu răutăcios, dar cred că și acesta a fost un “criteriu de selecție” neoficial. Cei care au apucat să plece de la proba scrisă și nu au așteptat rezultatele, nu au aflat de această modificare. Așa au ajuns trei candidate să se prezinte la etajul 6, locul oficial unde erau anunțate ambele probe.

Evident că până au intrat în posesia informației ce viza noua locație de desfășurare, acestea au întârziat, proba orală începuse, astfel fiind descalificate.

Deci… 3 mai puțin și ca să fie treaba-treabă, comisia a mai eliminat o candidată care la scris luase 95 de puncte. De ce? Așteptându-și rândul la ușă să fie intervievată, aceasta s-a deplasat câteva minute până la toaletă pentru a-și satisface necesitățile fiziologice.

Ghinion! Ghinion că un “pipilică” a costat-o excluderea din concurs.

Acestea fiind spuse, am mai încheiat un episod din seria concursurilor dubioase marca SJU.

Este descurajator ceea ce se întâmplă, fiindcă promovarea pe criterii: politic, șpaga, rubedenii conduce spre regresul absolut, al oricărei instituții!

Cred că singura soluție viabilă pentru eliminarea practicilor mizere ce datează de 28 de ani este ca toate concursurile ce vizează funcții publice să se țină în Parchetul Județean! La revedere și puneți mâna pe carte că puneți degeaba. Fiți optimiști!