Neregulile firmei prietene SRI, verificate de Compania de Investiții

În urma dezvăluirilor făcute de Sabotorii Gorjului, aici, unde arătam că plouă în Sala Sporturilor, recent inaugurată la Târgu Jiu și construită de o firmă din Slatina, apropiată fostului șef al SRI Gorj, Marius Voinea, s-au luat și primele măsuri. Reprezentanții Companiei Naționale de Investiții au fost la Târgu Jiu, iar responsabilii SC Primacons Primacons, care a efectuat lucrările de extindere și renovare a polivalentei, pentru care a încasat 2 milioane de euro, au fost chemați la Polivalentă, unde s-a constituit o comisie mixtă, care a constatat neregulile. Prin acoperiș, intră apă de ploaie, care se scurge pe parchet, dar și într-una din tribune, caloriferele stau să se desprindă din pereți, deși nu au fost folosite nici măcar o zi. Apa se infiltrează și în sala în care se află centrala, care este sub nivelul solului, iar canalizarea refulează în interior, de fiecare dată când plouă și străzile se inundă, deoarece, spun surse din interior, a fost racordată la canalizarea pluvială. Partea din spate a polivalentei ridică o problemă mult mai mare. Canalizarea s-a pierdut pe drum, în timpul lucrărilor. Vestiarele, cu băile aferente, nu sunt racordate la canalizarea orașului, iar angajații au săpat câteva zile, să dea de urma vreunei conducte, care nu a fost găsită.

Trimișii Companiei Naționale de Investiții au impus firmei constructor, SC Grup Primacons din Slatina, să remedieze problemele, lucrarea fiind în garanție. Reprezentanții societății cu conexiuni către fostul șef SRI, au primit, în ultimii ani, contracte de zeci de milioane de euro, în județul Gorj. Firma a fost partener al unei alte societăți din județul Olt, SC Kolistar 77 SRL, având ca acționari pe fiul șefului SRI, Radu Voinea și pe fiica administratorului Primacons, Adriana Bălțoi.

Reprezentanții firmei slătinene au încercat să găsească pretexte pentru nefuncționarea canalizării. Aceștia au susținut, în fața membrilor comisiei mixte, ce analiza problemele sesizate, că s-a înfundat în timpul campionatului internațional de box, deși nu au putut face dovada racordării instalației, la rețeaua orașului. În urmă cu o săptămână, după ce Sabotorii Gorjului a publicat dovada lucrărilor deficitare făcute de firma Primacons, o vidanjă a fost chemată, să rezolve situația.