În cazul “Sorina”, Justiția a depășit pe linia continuă!

La Tribunalul București s-a judecat astăzi procesul pentru anularea adopției în cazul “Sorina”! Surpriza a venit din partea DGASPC Mehedinți, instituție care are juriști angajați, dar care astăzi a fost reprezentată de avocatul Tudor Valerică, specializat în Drept Penal (în nici un caz Drept Familial)!

Lăsând la o parte faptul că este imoral, ca statul să plătească din banii contribuabililor un avocat, atâta timp cât există juriști plătiți, vom aprofunda și baza legală și care au fost criteriile de selecție, dar și legătura contractuală existentă la baza celor două părți, respectiv, DGASPC Mehedinți și avocatul Tudor Valerică.

Spun legătura contractuală fiindcă este arhicunoscută legătura de altă natură a persoanelor direct implicate, motiv pentru care ne vom apleca puțin asupra acestui aspect.

Începem cu directorul DGASPC Mehedinți, Popescu Valentin, nimeni altul decât fiul baronului de Orșova, Popescu Constantin.

Dacă mai este cineva care nu cunoaște cine este Popescu Constantin, îi facem noi un mic tablou. Este vorba de președintele PSD Orșova, acționar al societății Floricola SA, om de toată “isprava” în ceea ce privește istoricul dumnealui din Justiție.

Popescu Constantin a fost achitat într-un dosar de corupție, unde implicat a fost și prim procurorul Orșova, Sârboiu Carmen. Coincidența face că în procesul respectiv, avocat a fost tocmai Tudor Valerică!!! Astăzi, apărătorul lui “tătucu” a venit să reprezinte interesele DGASPC, sau derapajele fiului său, care este actual director?! O întrebare banală, de altfel, fiindcă la cum au decurs termenele și treburile din dosarul de adopție, avem cu toții un răspuns clar. Putregaiuri urât mirositoare!!!

Detalii aici

Caracatița din justiția Mehedinți & Craiova este arhicunoscută. Mai are sens să vă reamintesc cum Popescu Valentin, actualul director DGASPC Mehedinți a fost suspendat de ANI, însă ulterior a câștigat procesul la Curtea de Apel Craiova?!  Că aici avem pe madame Ponea Adina preşedinte, mai interesează pe cineva? Făcând un alt pas înapoi, ajungem la Ponea Ctin, fratele lui madame, fost șef IPJ Mehedinți, inculpat și el în dosar cu “tătucu” Popescu Constantin și nu în ultimul rând cu mult mai celebru Duicu Adrian….toți tovarăși de faptă într-un dosar ce se află pe rol la Curtea de Apel București!

Detalii aici

Revenim făcând o analiză scurtă a tot ceea ce a cuprins cazul “Sorina”. Luând în calcul modul de operare ordinar și heirupismul văzut pe parcurs, ne dăm seama că noi, pământenii, adică oamenii simpli, nu avem dreptu la o Justiție independentă! Suntem condamnați din născare! Nu vreau să descurajez pe nimeni, însă astăzi a fost depus la dosar un raport care subliniază clar toate abuzurile din acest dosar!

Vorbim de falsuri în înscrisuri oficiale, falsuri ce au contribuit la luarea deciziilor în instanță. Întrebarea pe care noi o punem este dacă Instanța chiar a fost păcălită, sau nu cumva, s-a lăsat ea însăși păcălită?! Exact ce spuneam mai sus… totul este putred și pute!

Statule… ești idiot și fără minte!

Se vede cât de tendențios este sistemul și prin prisma faptului că, la Baia de Aramă, poliția a chemat părinții care au participat la protest, alături de copii. Evident că erau solidari cu familia Șăramăt! Aceștia au primit avertisment scris, amenințarea fiind aceea că, în cazul în care mai participă la acțiuni de genul, vor fi amendați cu sume de la 2000 la 5000 lei!

Fac un apel către “somitățile” care au trasat asemenea sarcini să facă un efort și să își canalizeze atenția asupra unui fenomen mult mai grav care ne afectează copiii. Este vorba de sistemul de învățământ! Bine?

Ca părinte îmi rezerv dreptul să-mi cresc copilul în lumea reală, participând chiar și la protestele pașnice cu el. Protestul este o manifestare democratică și fiecare părinte are obligația să-și educe copilul în acest spirit. În schimb, tu statule idiot, nu ai nici un drept să-i răpești copilăria. Spun asta fiindcă am un copil de 11 ani care “muncește” 8-9 ore pe zi. 6 școală și restul teme! Toate acestea fiindcă tu, statule, așa cum spuneam, ești idiot și fără minte! Habar nu aveți să eficientizați un sistem de învățământ. Uite că v-am dat temă de casă. Între două combinații mizere, faceți-vă timp și luați inițiativa cu acțiuni benefice. De potlogării v-ați tot ocupat!