Îndrăznește să crezi că “Ei” pot fi idioți!

Dacă pe cineva mai miră “somitățile” din Parlamentul României, n-are decât să cutreiere o parte din primăriile de comune și, cu siguranță, va înțelege de ce Piramida lui Keops nu mai este o minune!

Ieri am fost “pedepsit” de câțiva localnici din Mătăsari și invitat să asist la o executare silită.

Protagoniștii, ca de obicei, de o parte cetățenii revoltați și de cealaltă parte… administrația, evident!

De ce și cum s-a ajuns aici, este simplu de intuit. Lipsa de comunicare dintre “iedil” și cetățeni.

Mai exact, primăria, prin consiliul local, a dat o hotărâre ce viza exproprierea terenurilor pe unde avea să treacă rețeaua de canalizare, dar fără să aibă un dialog cu cetățenii ale căror terenuri urmau să fie afectate. De aici… tot circul!

Păi, dacă în campanie aleșii cerșesc voturi din poartă în poartă, ulterior ei nu mai acceptă că sunt investiți în funcție pentru a reprezenta cetățenii, ci, mai degrabă, se comportă ca niște stăpâni de sclavi, comuna devenind proprietatea lor. Pe la poartă nu-i mai vezi decât peste alți 4 ani.

Situația de la Mătăsari se rezolva foarte simplu, având o discuție preliminară cu oamenii, explicând că este un proiect de interes public… bla-bla-urile celebre… mergând chiar pe o scutire de impozit pe un an a persoanelor afectate. În canalizare urma să se cace toată lumea, nu doar cufuriții de Gașpar & Wili. Dar ce rost mai au dezbaterile publice? Ce rost mai are să chemăm oamenii? Dă-i dracului! Nu le convine, băgăm buldozerul peste ei!

Tot într-o dezbatere publică, le puteau explica oamenilor de ce noua rețea este mai la vale cu 200 metri de casele lor. Evident că pentru a se mufa în rețea, fiecărui locuitor îi cresc costurile. Adică, dacă “iarna nu-i ca vara”, nici 100 nu-i cât 200. Clar!

Despre prestator, numai de bine. De bine cu ghilimele vreau sa spun! A lăsat în spate niște tranșee, afectând chiar și accesul spre cimitir. O familie, acolo de față, se plângea că nu a mai putut duce crucea la cimitir, fiind obligată să ocolească pe la mama lu’ Satana! Nici ei nu sunt o problemă pentru edili. (5-6 voturi)

Oamenii lucrează în străinătate și, când au venit acasă, au găsit ceva modificări prin bătătură. Mare brânză! Le-a crescut un șanț în săliște. N-au decât să-l astupe dacă nu le convine.

Revin la “executatul” care și-a tot vărsat năduful minute în șir, vânturând toate hotărârile judecătorești și arătând, negru pe alb, că nu a semnat președintele! Corect! Așa a văzut omul așa a susținut. Degeaba a tot strigat la Toader, la Kovesi, că nimeni nu a răspuns. Nu a răspuns fiindcă legile idioate sunt făcute de idioți.

Executorul a fost foarte diplomat, după ce i-a citit “drepturile”, a mers la buldozerist și i-a spus, sec; “Hai, atacă”! Te duci dracu’! Reformulez: Ne ducem dracului! Păi, când vezi o astfel de atitudine, om normal fiind, ce dracului “să mai îndrăznești să crezi?” Poți crede că vremurile exproprierilor pentru șmecheri au trecut. Acum trăim vremurile exproprierilor pentru fraieri. Înțelegeți? Realizați că ăia care au primit de la stat miliarde pe o roabă de pământ au fost șmecherii. Voi, care cărați cu roaba pământ să astupați tranșeele, sunteți fraierii.

În fine, nu închei fără  a sublinia faptul că din peisaj nu au lipsit susținătorii primarului. Aici nu mă refer la poliție, ci la un vecin revoltat, care venise să-l certe pe bietul om, cerându-i să nu se mai opună continuării lucrărilor.

Zoaiele de ciorbă de pe puloverul său, echivalau cu alea de pe creier. Ăsta da spirit civic! Este specific la țară, ca primarii să aibă chibiții lor. Ăsta era unul din cei care lingea găoaza primarului într-un stil greu de înțeles. Adică…un fel de “adâncata, lopătata… spre cățeleasca”, nu am putut să-mi dau nici eu seama. Nașpa!

Nașpa că de aici ni se trage tuturor. Astfel de specii, numeroase, susțin și promovează consilierii și primarii în mediul rural. Ulterior, aceștia devin pilonii de sprijin ai cui credeți? Ai somităților fraților! Și uite așa, piramidal, am ajuns la o clasă politică formată din doi proști și-al treilea tâmpit. Suntem geniali! Vrem progres, vrem viitor, vrem di tăte!

Îndrăznește să crezi că se poate și mai rău!

Bună dimineața!