Invitație la titlu furăcios

Ultima nefăcută care a agitat o parte din cetățenii municipalității este un nou sens giratoriu, sens ce are menirea de a remedia, parțial, un abuz făcut de celebra “Direcție de urbanism” condusă cu nepricepere pricepută de inconfundabila Ermina Pasăre. În traducere liberă, Călin Lemnaru ne pune să asortăm orașul după bunul plac, construind haotic pentru noi, însă cu gust, ce-i drept, pentru el.
Pe vremea când Aurel Popescu era tentativă de primar, în fosta zonă Interex, au început lucrările de cosmetizare a zonei, pe hei rup înainte. Era limpede că nu a dat vrednicia în nea Aurel, ci, mai degrabă, își pregătea clientela politică pentru campania ce urma. Știu: sunt păcătos și răutăcios, însă încă de pe atunci amendam această operațiune care avea să pregătească zona pentru nimeni altcineva decât Calin, eternul prieten PSD. Deranjant este că la acel moment nu au binevoit să gândească și pentru ceea ce urma, după amplasarea construcției, astfel încât să plieze ei proiectul după starea de fapt, nu sa pliem noi acum șușaua după proiectul dumnealor.

Aseară, la un post local ghiftuit de “limbiliere” (a nu se înțelege lavaliere) Aurel Popescu povestea cum a luat el decizia de a mai construi un sens giratoriu, și cum el, împreună cu Jilăveanu, Ionescu și Zaharia, au mers în zonă, au contemplat îndelung și …gata. Facem sens ca să aibă sens șușaua și să nu expunem șoferii la accidente. Păi băi executanților care dimineața când ieșiți din casă va asortați pantofii cu ținuta șmecherilor din oraș, nu vreți voi să încercați remedierea chiciului și altfel? Adică să pună 50% din bani Lemnaru și restul de 50% voi. Sunt convins că găsiți prin cufere. În plus, nici nu ar mai apărea devizul de lucrare umflat ca ăla pentru panourile de avertizare. Dacă nu vă coafează ideea mea, luați balizele și faceți un giratoriu chiar în cort la Lemnaru. Joacă hora nuntașii în sens și evităm tamponările. Că tot sunt balizele de plastic și plutesc, poate și Ionescu să monteze un giratoriu plutitor taman la Dunăre unde are proprietățile. Este bine știut că deține un iaht de ani buni… și-au mai luat și alții; între timp, traficul pe Dunăre a crescut, deci justifică mutarea pe care o poate și patenta sub numele de “giratoriul orbilor”! Orbii suntem noi.

Aurel Popescu are și el soluții. Încercuiește monumentele istorice de la statuia “Tudor Vladimirescu” astfel încât construcția Pupăzană, la o măsurătoare cu ruleta, să nu iște probleme nici aia. Nu? Sau și acolo, madame Ermina a avut ruleta măsluită? Am glumit pe sistem nervos! Sper că v-ați prins. Dar ceea ce nu pricepeți voi este că de anul viitor, voi schimba modul de lucru. Adică, mai pe înțelesul vostru, voi da startul la o campanie denunțătoare. Fiecare furtișag și măgărie făcută de voi, unde deținem și niscai indicii clare, punem la pliculețe și le trimitem către instituțiile abilitate. Știu sigur că, mai devreme sau mai târziu, nota de plată vine și la voi. Ca să simplificăm munca procurorilor, voi contura eu rechizitoriile și ca un “frustrat” ce sunt, le iau și urma, hrănindu-le măcar odată pe lună! Le vizitez să nu cumva să se plictisească. Este de bun simț, mai ales că, în România, procurorii sunt copleșiți de multitudinea de infractori. Trebuie ajutați de societatea civilă. Clar! Mă bucur că la acest moment nu mai sunt singurul “sabotor” ci suntem 5! Ușor-ușor ne facem 55 după care demarăm programul “Un sabotor în fiecare casă”!!! Este imperios necesar, fiindcă voi trebuiți călăriți zi de zi și ceas de ceas! Doar așa vă mai putem estompa. Sunteți atât de bine organizați în risipirea banului public în detrimentul cetățenilor, încât prosperitatea se regăsește numai în grupurile voastre de interese. În oraș, nu! Fac o paranteză și avertizez totodată: nu mai apelați la metode neortodoxe, nu mai culegeți intoxicații și nu mai puneți presiune pe unul și altul în speranța că mă puneți cu botul pe labe. Maxim ce puteți să-mi faceți este să… mă luați de “șliț” și asta numai cu acordul meu!! Ați înțeles dobitocilor?

Mă și amuz de câte îmi aud urechile. Mă amuz fiindcă artileria grea abia de acum începe. Mi-a luat mult până să găsesc echipă! Nu închei până nu dezbat și tema achiziționării fostei fabrici de confecții! O altă labă pregătită să ejaculeze exact în botul nostru. Somitatea Adrian Tudor o vrea. O vrea pe fabrică să ne scoată din incultură, să ne facă galerii de artă. Băi oameni buni, eu recunosc că nu-s perfect sănătos, însă încerc să mă tratez. Somitățile astea, în schimb, vor să-mi taie efectul tratamentului. Luați, mă, fabrica doar dacă aveți un investitor care face producție, nu să ne prostiți cu galerii de artă că deja l-ați nenorocit pe Brâncuși cu tot ce ține de el. Aveți impresia că ați epuizat talentul vostru în promovare și simțiți nevoia să vă extindeți?! Vă asigur eu că rezultatele voastre sunt nu slabe ci foarte slabe, fapt ce se vede și de pe lună. În concluzie, lăsați gargara că pute! Închei prin a vă avertiza public că era voastră apune încet și sigur. Eu și mulți alții ca mine, nu vrem să ne asortăm ciubotele după bunul vostru plac și nu mai suportăm dezbaterea efectelor, fără a elimina cauza! Costă prea mult și noi suntem prea săraci.
Vă place sau nu… asta este, șlițuri este… voință vă mai trebuie!