Jos bocancii de pe Târgu Jiu!

Asta par să spună târgujienii atunci când fac o analiză simplă a ceea ce suntem, comparativ cu Vestul, după 16 ani de domnie PSD. Regresul este vizibil, sau cel puțin la fel de vizibil pe cât este și frustrarea unora ce nu se obișnuiesc cu ideea că au pierdut.

Mintea lor bolnavă (pesedistic vorbind) refuză să creadă că acest oraș poate prinde viață sub conducerea lui Marcel Romanescu. Mai exact se tem de o antiteză, pe care, logic, o face fiecare cetățean.

La baza afirmațiilor mele stau câteva evenimente petrecute în ultimii doi ani.

Parcare dată pe tavă unui afacerist

Intenția primarului Romanescu de a achiziționa terenul de pe strada Geneva unde în maxim un an se putea face o parcare pe schelet metalic de P+2 astfel, pe lângă cca 170-180 locuri de parcare, puteam transforma str Geneva în două sensuri de circulație. Fără discuție, orice șofer ( dacă nu-i pesedist) știe cât se descongestiona traficul!

Consilierii locali PSD s-au opus și au preferat să-i facă culoar unui om de afaceri “pretin” bun cu vicele Aurel Popescu. Rezultatul…noi fraieri, ei șmecheri. Pe terenul respectiv a crescut un bloc P+3! Soarta!

Țeapa cu stadionul

CNI ( Compania Națională de Investiții) se străduiește de câțiva ani să termine stadionului și să-l predea municipalității. Cred că au fost cumpărate 20-30 de foarfece și 200-300 m de panglici de-a lungul timpului, bazați fiind pe promisiunile venite de la București. Exceptând faptul că au băgat câteva “atmosfere” în plus la preț, licitând….para-licitând…guvernarea PSD a aniversat data de 1 aprilie de vreo 10 ori. Spun asta fiindcă stadionul nu este și nici nu știm când va fi gata. Acum stă căruța în drum de-o țeavă. Țeavă de canalizare vreau sa spun. Trist….fiindcă mă așteptam să aibă Aparegio dosite câteva, după minunata execuție a canalizării orașului. Șiiit…despre asta vorbim mai târziu.

Frână-n giratoriu

Am ajuns la alt obiectiv realizat cu greu. Nu greu din cauză de preț, fiindcă prețul a fost cât de cât normal, ci greu din cauză de avize! Mare talpă pesedistă a fost pusă la Drumurile Naționale Craiova, unde un “funcționăraș” a executat orbește directiva venită de la Tg Jiu pe linie de partid și ne-a tras o mare frână, încât a fost la un bob zăbavă să nu aprobe execuția acelui giratoriu care ne era nu necesar, ci extrem de necesar, eliminând blocajele și cozile interminabile din acel semafor. Și acest aspect îl poate confirma orice șofer (nepesedizat). Aici trebuie sa recunosc că a intervenit directorul care și-a urechiat angajatul și ulterior, mustrat răutăcioșii de la Tg Jiu.

Frână și-n Calea Eroilor

Un alt set de crampoane pe tibiile noastre a fost pus cu proiectul de pe Calea Eroilor. Aici, după ce au fost luate toate avizele și un pol de bani pentru demararea lucrărilor a apărut problema autogolului din foarfecă. Adică, comisia de la Ministerul Culturii dă aviz favorabil ca CEZ să bage sistemul de iluminat din bani proprii, suma fiind destul de considerabilă, mai precis, 20 miliarde. La aflarea veștii, intră în joc și comisia regională pe cultura, care dacă analizăm doar denumirea, reiese că este subordonată Ministerului și evident comisiei ministeriale. Oamenii de cultură, cultivați de incultură din cadrul acesteia, își dau un autogol de toată frumusețea. Resping! Tradus, de ce să luăm bani degeaba de la CEZ? Nu vrem! De parcă CEZ ul a sărăcit în Romania, cărând energie cu spinarea, nu s-au procopsit. Of… la naiba! A fost nevoie de intervenții serioase pentru a convinge că este vorba de rea intenție din partea unora ce pun frustrările lor mai presus de interesele cetățenilor.

Fault la CSM

Nu avem cum să omitem circul declanșat de Aurel Popescu pe tema CSM. Năcazul pesedistic a venit, potop, pe capul lor, când postul de manager a fost câștigat de un flăcău apolitic. Al lor, ca plopul (brazii sunt la munte), a picat examenul și uite cum cuteză unul apolitic să câștige. Neserios… neserios tare.

În fine…,a trecut și asta, după ce au ieșit în centrul orașului câteva sute de copii și părinți. Aurel a lipsit fiindcă avea menisc, cred. La ce… nu știu. Ideal că, după “lupte seculare care au durat câteva zile”, au revenit asupra deciziei și au dezlegat picioarele copiilor din Târgu Jiu să poată fi susținuți în cadrul unui Club Sportiv Municipal. Doamne ajuta!

Baraj pe apa de ploaie pân-o plătim!

Fiindcă a intervenit un caz social extrem de grav și trebuie să plec din oraș, voi încheia cu ultima găselniță ce pare că-și face apariția. Este de notorietate că pe vremea mai marelui devenit mic, Florin Cârciumaru, a luat ființă Aparegio. A luat ființă după trecerea în neființă a lui Aquaterm.

Așa se întâmplă cu societățile gestionate din banii noștri. Este o practică.

Aici mă izbesc când de una, când de alta. Ba unii mă ceartă să tac dracului din gură că dacă se descoperă fraude din cei 80 milioane de euro, cât au fost costurile aducțiunii de apă și canal, riscăm să ne ia OLAF ul banii înapoi și falimentăm orașul.

Alții… ”scoate, Ivane, tot ce ai și cine a greșit să răspundă”. Nici eu nu mai știu cum să fac. Până una-alta mă duc la seral să-mi termin liceul și apoi dau la drept. Ulterior mă văd procuror și gata! Adică îi arestez tot eu pe informațiile scoase în urma cu …8-9-10 ani. Nu? Realizați că sunt ironic și aici nu aș vrea să se simtă toți procurorii, ci doar cei ce au mâinile mai lungi, mintea îngustă și fundul direct proporțional cu dimensiunea dosarelor!

Apropo, dacă tot lipsesc (printre altele) cele 5 debușee prevăzute în proiect, cauză ce duce la inundarea orașului, de ce nu ne vedem de treabă acum și să căutăm soluții de remediere? Deduceți că am eu în nara dreaptă un iz de sabotaj, legat de intenția primarului de a deversa apa pluvială in Jiu.

Pentru cine nu cunoaște, Romanescu a mers cu niște specialiști și a găsit soluția prin care toată apa de ploaie din Debarcader, Lotrului, Ecaterina, și toată zona de Nord a orașului să fie preluată și deversată în râul Jiu, prin zona Bicaz.

Astfel, nu mai este cazul să traverseze orașul și să obosească biata apă, odată cu noi, evident, care mergem cu cizme până la brâu. Altfel… înec, tată, înec!

Gata că plec pe bune! Nu înainte de a vă saluta și de a transmite “bazaților” ce se văd nemuritori, că polii de putere se schimbă. Nota de plată vine mai devreme, sau mai târziu. Subsemnatul, la acest moment, a încetat la a mai transmite sesizări, din cauză de transformare în “balast”. Aștept, însă, cu nerăbdare momentul în care pornește măcar pentru o zi balastiera! Vă asigur că 100% voi prinde un culoar și… numai dosare în cap vă dau, tuturor celor ce le comiteți atât de nonșalant. Nici băieții cu “cataractă” nu sunt scutiți. Decât să activați-dezactivați în Justiție, mai bine vă faceți arbitri de fotbal. Adios!