Lui Romanescu i-a crescut ceva între picioare. Consilierii puterii, loviți peste bot cu interesele parcării

Pesediștii nu se lasă și mai încearcă o dată, chiar și după constituirea unor dosare penale, să ofere cadou unor afaceriști, parcarea de la piața centrală. Grupul din jurul viceprimarului Aurel Popescu a cerut ca proiectul “renegat” de unul dintre inițiatori să fie repus pe ordinea de zi. Primarul Marcel Romanescu s-a impus azi și le-a spus verde-n față consilierilor din partea puterii că au alte interese în respectivul proiect.

Întâlnirea de azi a consilierilor municipali s-a lăsat din nou cu scântei, după ce vicele Popescu a susținut că proiectul privind concesionarea pe 49 de ani a terenului de la piața centrală pe care funcționează o parcare trebuie introdus în ședința de consiliu. Un grup de aleși de la PSD și ALDE, care s-au transformat în cor de susținere, se împotrivesc păstrării parcării în administrarea Primăriei, deși asta ar aduce minimum 8 miliarde de lei vechi, anual, municipalității. Insistența cu care grupul de consilieri vrea să scoată la licitație terenul, folosit de 20 de ani de doi oameni de afaceri care nu au făcut nicio investiție, ba au folosit în alte scopuri câteva sute de metri pătrați din suprafața alocată parcării, ridică semne de întrebare. Oamenii legii au început cercetări, după ce în presă au apărut informații din spatele întocmirii proiectului controversat. Studiul de oportunitate, cerut de consiliu, a fost prezentat aleșilor cu una din cele două variante, adică scoate din cărți Primăria Târgu Jiu, care ar putea administra parcarea și încasa veniturile de miliarde.
Primarul Marcel Romanescu a întrebat și el, retoric, de ce grupul PSD-ALDE ține morțiș să dea parcarea, pentru următorii aproape 50 de ani, și de ce un alt proiect, care așteaptă finanțare, este lăsat în stand-by de autoritățile PSD, de la nivel central și ignorat de reprezentanții locali. “Interesul unora a fost să scoată în afara finanțării acest proiect și apoi să vină în ședință de consiliu, să spună: nu avem variante”. Ce le-a reproșat edilul, consilierilor locali ai puterii, vedeți în clipul de mai jos: