Minerii, fara sporuri in trei luni

Angajatii Complexului Energetic Oltenia raman fara sporuri si alte facilitati, de la 1 ianuarie, daca avizele pentru conditii deosebite de munca nu vor fi prelungite. Unul dintre parlamentarii de Gorj sustine ca ministrul Muncii s-a declarat impotriva.

Avizele pentru condiții deosebite de muncă expira la finalul acestui an, iar salariații CEO ar pierde sporurile aferente. Până acum, angajații au primit doar promisiuni din partea factorilor de decizie, inclusiv de la nivelul Ministerului Muncii. Avizele în baza cărora minerii beneficiază de procente în plus la salarii mai sunt valabile doar trei luni, pana la 31 decembrie. Din ianuarie, în cazul în care acestea nu sunt prelungite, salariații pierd grupele de muncă. Pe lângă sporuri, minerii pierd și zile de concediu, dar și alte beneficii. Reprezentantii CEO spun ca asteapta o comisie, de la Ministerul Muncii, care sa verifice conditiile, in subunitati. Ultimul comunicat al companiei este datat cu trei saptamani in urma, iar de atunci, nu s-a intamplat nimic din cele promise. “Documentele de initiere a actului normativ au fost inaintate de Ministerul Energiei catre Ministerul Muncii si Justitiei Sociale, la data de 10.09.2018. In perioada imediat urmatoare, o comisie din care vor face parte reprezentanti ai Ministerului Muncii si Justitiei Sociale va fi prezenta in subunitatile CE Oltenia pentru a efectua o auditare a locurilor de munca din prisma conditiilor deosebite de lucru ale salariatilor”, anunta conducerea CEO.

A mintit Olguta?
Unul dintre parlamentarii de Gorj, Dan Vilceanu, a facut o propunere legislativa, pentru modificarea legii. Pentru prelungirea avizelor si incadrearea angajatilor CEO in conditii deosebite de munca, au fost depuse mai multe interpelsri, insa rezultatele nu au fost unele pozitive. “Toate punctele de vedere oferite până acum de către reprezentanții Guvernului au fost negative, ministrul Muncii Olguța Vasilescu susținând că nu este temei legal pentru prelungirea avizelor angajaților de la CE Oltenia, deși aceștia lucrează în condiții extrem de grele”, se arata intr-un comunicat de presa al formatiunii.