Oare Boza știe… că nu știe!?

Aseară, târziu, m-am găsit spălând mașina. In spălătorie, 3 domni criticau de zor anumite abuzuri de prin CEO! Am stat cât am stat cu urechile ciulite, până la un moment dat când… liniște! Am fost recunoscut! Se uitau bieții oameni la mine subtil și au întrerupt discuția. Evident că i-am abordat și chiar le-am cerut să povestească relaxat…
Vreau să vă spun că din tot ce mi-au povestit, nu am înțeles mare lucru, eu nefiind specializat, ba chiar pot spune… paralel cu termenii tehnici și alte denumiri uzuale, de prin CEO. Mă adaptez rapid, însă, și creierul meu, veșnic gestant, mă ajută uneori. Parte din ce-mi relatau ei le aveam, cred că din decembrie, primite pe un mesaj în privat. (destinatarul era lângă mine)
În fine, una peste alta, nimic nou sub soare! Practica mizeră cu rubedeniile angajate este o practică întâlnită peste tot… că sindicatele sunt un fel de mini-partide este arhicunoscut… cum că se dau clase preferențial este deja o modă… deci, pe scurt, muncitorul lipsit de relații este condamnat să suporte și să îndure nedreptățile fiindcă nu poate sa se plângă decât lui Dumnezeu! Asta susțin eu, cu toate că interlocutorii mei spuneau, “Boza nu știe”!!!
Mda! Eu ce nu știu nu fac! Deci, Boza trebuie să învețe să știe.
Voi da un copy paste la mesaje și recunosc că eu, în prima fază, am crezut că CFL istii sunt… un fel de CFR isti. Chiar și despre clase, eu credeam că se referă la studii, nicidecum la niște milioane în plus. Chiar mă miram, pai câtă școală au ăștia mă de vorbesc….de 16-20-30 clase?! Glumesc.
NEREGULI MARI LA TERMOCENTRALA ROVINARI
Staicu Petre de la Atelier Hidro a fost numit pe post de CFL la Sectia Chimica fara a mai sustine examen, luindu-se in calcul un examen dat cu multi ani in urma pt un post in cadrul Atelier Hidro , pe care nu l-a promovat la vremea respectiva si care oricum nu ar fi relevant pt ca Sectia Chimica este ALT DOMENIU DE ACTIVITATE !”
“Buna ziua, exact cum ne gandeam, la SE Rovinari nu au iesit la concurs toate posturile ! La Sectia Exploatare Termomecanica a iesit un singur post desi sunt 4 CFL-isti care lucreaza ( cu clasa 37 data de Medintu pe vremea lui Ciurel ), la sectia chimica a iesit un sg post desi lucreaza doi CFL-isti fara examen , la electricieni pt desulfurare nu a iesit niciun post desi sunt 5 CFL-isti fara examen , etc”
“Muncitorii care nu au libere sunt pusi sa recupereze in timpul saptamanii cand se platesc zile normale iar sefii recupreaza samabata si duminica
Spre exemplu la Sectia Chimica are loc cea mai mare ILEGALITATE facuta de seful sectiei Condescu Ovidiu
sunt 2 CFL-isti fara examen
Unuia (Staicu Petrisor) i s-a facut decizie definitiva , altuia (Lupu C-tin) i-a fost scos postul la concurs
Tot acest Condescu nu cheama toti oamenii din sectie la recuperat Sambete si Duminici, cheama numai pe preferinte
Tot acest Condescu a “mostenit” functia de sef de sectie de la tatal lui, la fel ca si copilul lui Medintu, copilul lui Barlete, fratele lui Petroniu.
Lucram de peste 30 ani dar asa ceva nu am intalnit nici pe vremea lui Ceausescu”
“Exemple: Medintu Aurel director – fiul Medintu Dan director, Ciurel director – finul Chirca director, Birlete Ion sef sectie ETM – fiul Birlete Adrian sef sectie ETM, Condescu sef sectie chimica – fiul Condescu Ovidiu (un dezastru) sef sectie chimica, Petroniu Ion director – fratele Petroniu Cristi sef serviciu mentenanta, Ghebaur sef sectie reparatii electrice – fiul Ghebaur sef transpoarte
Spre exemplu S-a creat o sectie noua de vreo 2 ani , mai exact un atelier ce desrveste Atelierul Desulfurare unde au foat pusi 5 CFL-isti TOTI FARA EXAMEN, ca sa fiti mai informat trebuie sa stiti ca Atelierul Desulfurare face parte din Sectia ETM ( sectia lui Dan Medintu asa cum spune el ) iar cei 5 CFL-isti fara examen fac parte din SEctia Exploatare Electrica condusa pana acum cateva luni de Domnul Ing. Ivan, dar pt ca nu a dorit sa-si dea demisia momentan n-are sef !
Mai sunt astfel de probleme si pe la Sectia Concasare care are mai multe atiliere, ma rog avea ca dupa noua reorganizare s-a impartit in 2 Concasare nord si concasare sud !
La Sectia ETM condusa mai nou de Dan Medintu sunt 4 promovati fara examen  : Murgescu Aurica, Popescu Ion (Meteaca), Manea Alin toti astia 3 (oameni de buna credinta ai lui Dan Medintu au fost promovati pe functii dandu-li-se clasa 37 pe vremea lui Ciurel promovati cu salariu marit FARA EXAMEN ! mai nou au fost promovati tot fara examen Coiculescu Cristi, Lacatusu Vasile si Pasescu Cristinel
Staicu Petre de la Atelier Hidro a fost numit pe post de CFL la Sectia Chimica fara a mai sustine examen, luindu-se in calcul un examen dat cu multi ani in urma pt un post in cadrul Atelier Hidro , pe care nu l-a promovat la vremea respectiva si care oricum nu ar fi relevant pt ca Sectia Chimica este ALT DOMENIU DE ACTIVITATE !”
Acestea fiind mesajele, va mai relatez că interlocutorii mei erau de la două sindicate rivale!
( Puneți voi ghilimele, vă rog)
Unul dintre ei, de la EMC Jilț, se plângea că la sindicatul lui (Srl Marciuc) este și soția directorului de la Jilț. Te duci dracului!!! Aia cică are și ceva veleități de dictatoare. În loc sa susțină interesele muncitorilor, ea pune presiune pe ei să semneze reduceri sau plafonări salariale. Chibzuită femeia.
Totuși, ideal ar fi să ia câteva cepuri și să înfunde conductele prin care se scurge banul! Asta pentru mai multă eficiență. Zic și eu! Dacă nu binevoiește să folosească cepurile la înfundat conductele…poate să înfigă unul în dos! (In dos la conductă vreau sa spun)
Mai văd aici în notițele mele ceva cu gestionarele carierelor de la Jilț….cum că lucrează sub presiune, că de 15 ani ies din prevederile fisei postului și fac munca altora. Ăsta nu-i un lucru rău. Munca nu a omorât pe nimeni. Ideea este că termenul de gestionar sună….a răspundere!!! Ceva este putred. Mai avem un caz asemănător la Sadu, unde o fostă gestionară plătește acum din pensie, găurile făcute de alții. Nasol. Nasol că din sursele mele, prin carierele de la Jilț, chiar și contabilul are atribuții de “convingător”. Țipă la muncitorii care își cer drepturile, amenință cu demiteri, trimiteri la băile de nămol din carieră…. chestii susținute și de directori!
Ce mai rămâne de făcut în cazul ăsta? De apelat la soția de director care este ea sindicalistă… cauză pierdută! La director…nu poți că enervezi soția.
Contabilul cu bolduri în degete nu trebuie iritat că-și înfige dracu tastatura în cur, pe sistem nervos…deci, mai rămâne Boza!
Mergeți oameni buni la Boza. Sper că nu-l deranjază daca deranjază SRL urile…scuze… sindicatele! Sună eventual directorii și le desenează niste reguli care probabil sunt desenate de foarte mult timp, dar ne luate în calcul de stăpânii carierelor!
Dacă nici pe această cale nu vă găsiți dreptatea, mai există o soluție!!! Băile cu nămol. Băile cu nămol pentru ei vreau să spun. Faceți front comun, identificați “geniile” ce-și bat joc de voi, luați de turul izmenelor și băgați cu capul în nămol! Sunt convins că are efect antireumatic și la bătrânețe vă vor mulțumi! Nu este o instigare la violență, este pur și simplu o încurajare spre altruism!
Închei prin a face un apel la oamenii de bine din sindicate (sunt convins că mai există) să identifice problemele și să se lupte pentru drepturile salariaților! Așa cum am mai spus, trăim într-un compromis cu toții, însă, citez un nene…habar nu am cum îl cheamă: “Învață să ști când trebuie sa renunți”
Hai, ușor-ușor, să renunțăm la compromisuri, fiindcă un compromis afectează sute de vieti!