OFICIAL! Capotă, URMĂRIT PENAL pentru PATRU FAPTE de EVAZIUNE FISCALĂ! Șefii județului zic că e numai bun să gestioneze bugetul de 37 de milioane de euro al Spitalului de Urgență Tg-Jiu

Gheorghe Gigel Capotă, managerul Spitalului Județean de Urgență (SJU) Tg-Jiu, este urmărit penal, din luna martie a acestui an, de către procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Gorj pentru săvârșirea infracțiunii de evaziune fiscală în formă continuată.

Procurorii au dispus, la jumătatea lunii iulie, instituirea sechestrului asigurător asupra unor bunuri deținute de familia lui Capotă, în vederea recuperării prejudiciului creat bugetului consolidat al statului, măsura fiind menținută de judecătorii de la Tribunalul Gorj, care i-au respins contestația formulată de managerul SJU.

În ciuda problemelor de ordin penal, Capotă este menținut la conducerea SJU și gestionează un buget de 174 de milioane de lei.

 

Parchetul de pe lângă Tribunalul Gorj a confirmat faptul că, printr-o ordonanță a procurorilor, din data de 18 martie a.c., ”s-a dispus efectuarea în continuare a urmăririi penale (…) pentru săvârșirea infracțiunii de evaziune fiscală, prevăzută de art.9, alin.1, lit a din Legea nr.241/2005, două acte materiale”, în cauza care-l privește pe Gigel Capotă. Mai mult, printr-o altă ordonanță, din data de 7 mai a.c., ”s-a dispus extinderea urmăririi penale, față de aceeași persoană, cu privire la alte două acte materiale ale aceleiași infracțiuni de evaziune fiscală (în formă continuată)”. Trebuie spus că dosarul a fost deschis în 2017, iar în luna iulie a acestui an, procurorii au instituit măsura sechestrului asigurător pe o parte din bunurile lui Capotă, pentru acoperirea contravalorii prejudiciului creat bugetului de stat prin săvârșirea infracțiunii de evaziune fiscală.

Măsura a fost contestată de managerul SJU la Tribunalul Gorj, însă judecătorii au respins contestația, pe 25 septembrie a.c., și au menținut sechestrul instituit în cadrul dosarului penal.

Într-o declarație pentru Gorjeanul, Capotă a spus că nu are motive de îngrijorare și că, deocamdată, nici măcar nu a fost audiat în dosar pentru a ști despre ce este vorba cu exactitate. Managerul SJU a dat asigurări că cercetările nu au legătură cu activitatea sa din fruntea spitalului, ci cu o sală de nunți pe care ar avea-o la Crasna un vecin de-al său de acolo.

În ciuda problemelor penale, adică este urmărit penal pentru infracțiuni de natură economico financiară, Gigel Capotă este menținut în funcția de manager al SJU Tg-Jiu unde gestionează un buget colossal, aproximativ 37 de milioane de euro, anual.

Mai trebuie spus că, recent, presa locală a scris despre unele achiziții dubioase de echipamente și aparatură medical la SJU, după ce, numai din luna aprilie, Ministerul Sănătății și Consiliul Județean Gorj au alocal spitalului circa 3,6 milioane de euro pentru dotări.