Partidele “de buzunar” bagă la înaintare candidați de sacrificiu

Politicienii au început jocuri de glezne, pentru viitoarele alegeri. Primăria Târgu Jiu este cireașa de pe tort, la proximele alegeri, așa că mulți se văd deja cu tricolorul pe piept. Dacă la partidele mari, e invazie de candidate, formațiunile “de umplutură” apelează tot la candidate de sacrificiu: fără șanse, dar visători.

PSD-ul are, până acum, cei mai mulți membri care salivează după ciolanul numit municipalitate. Pe unii i-a propus gașca din care fac parte, alții s-au propus singuri. Dacă viceprimarul Adrian Tudor are susținerea aripii conduse de liderul Florin Cârciumaru, iar directorașul din Consiliul Județean Luis Popa este împins de la spate de tandemul Mihai Weber – Cosmin Popescu, veșnicul aspirant la o funcție Mihai Prunariu s-a propus singur. Și ca să aibă credibilitate, a invocat o prevestire divină. Zice că i-a spus o “voce”, când a fost pe Muntele Sfânt. Athos.

La ALDE, partidul crescut în sondajele zămislite într-o noapte de Călin Popescu Tăriceanu, unde membrii pot fi numărați pe degete, conducerea recunoaște că va merge cu același candidat perdant. Șeful organizației, Dian Popescu, spune că o să se mai gândească, dar că una din variante rămâne Eduard Lădaru, cel care a pierdut lamentabil.

Dian Popescu, președinte ALDE Gorj

La PMP, fostul candidat Liviu Andrei, spune că liderul organizației ar trebui să candideze, fiind politicianul cu cea mai mare notorietate locală, dar recunoaște că impunerea unui președinte tânăr, la filiala municipală, va duce la aruncarea în luptă a unui candidat de sacrificiu, cum s-a mai întâmplat la PMP.

Liviu Andrei, fost candidat PMP

PNȚCD a rămas fără candidat, după ce liderul a fost condamnat, iar această calitate nu îi mai permite să intre într-o cursă electorală.