Pierdut identitate națională și… declarată nulă!

De aproape două luni, cazul “Sorina” a desenat, pentru a nu știu câta oară, sistemul bolnav din România. Totodată, țin să subliniez că oameni pe care i-am apreciat m-au dezamăgit și, culmea, alții pe care i-am detestat m-au surprins plăcut! Ca simplu pământean, voi încerca să fac o sinteză a evenimentelor din care sper să iasă un tablou ușor de analizat. Mai exact, să expun 3-4 mutări care, în opinia mea, demască totul!

Începem cu începutul de care, sincer, am fugit!

Chiar așa a fost! Nu intru în detalii pentru că nu are sens, însă vă spun doar că, atunci când un prieten mi-a transmis cazul, nici nu am vrut să aud. I-am spus să-i dea numărul meu de telefon familiei cu problema, sperând să scap eu de ei cumva. De ce? Eram sufocat deja de problemele din Gorj și nu înțelegeam de ce nu apelează la asociații/presă prin Severin. În plus, cazul în sine, cu părinți maternali, adopție, judetul Mehedinți (eu din Gorj), greu de accesat sursele… mă depășea. Nu mai discutăm de cât de mulți insistă să-i ajuți, însă dreptatea se află doar în capul lor. În realitate, lucrurile stau diferit. În fine, după mai multe telefoane primite de la Vasile Șărămăt, am decis să încerc să îl ajut și așa am ajuns la Baia de Aramă. Țin să menționez că și felul în care explica nea’ Vasile speța, cu limbajul ăla de lemn, mă făcea să-l trec la… și alții!

 

Bună ziua ți-am dat, belea am căpătat!

După prima întâlnire și vreo 2 ore de discuții, am simțit un iz de “afterhoit”! Am extras de la ei, de la vecini, de la fetițe… atât cât am putut. A urmat întâlnirea cu avocatul, după care pot spune că lucrurile se limpezeau ușor, ușor.

Cum este și firesc, am căutat și găsit conexiuni la Severin. Au început să se confirme bănuielile! Când am ajuns și la Craiova, la niște amici, am lămurit rapid și pe zona aia ce mai era de lămurit (știam că în Curtea de Apel este un segment de putregai). Am mai făcut două vizite familiei Șărămăt pentru a mă convinge că nu mi-a scăpat nimic din ceea ce puteam scoate de la ei. Vă asigur că, în naivitatea lor, nici atunci nu realizau cât de urât au fost “executați” de niște jeguri plătite din bani publici să își facă treaba, instituțional, nu la ordinul unora sau altora. Nu mai discutăm de șpăgi fiindcă face parte din fișa postului. Nu?

 

 

Primul indiciu temeinic, tăcerea presei din Mehedinți

Pe 4 iunie, am avut prima emisiune când familia în cauză vine în Gorj și povestește, așa cum se pricepe, situația de fapt.

De reținut este că, înainte de a ne implica în acest caz, familia Șărămăt a bătut la ușile mai multor televiziuni locale din Severin și, cu toate că una din ele a venit și a făcut un reportaj, pe post nu a apărut nimic! Mai mult decât atât, un jurnalist independent pune seara nca și știre pe Facebook, câteva relatări și a doua zi, șterge postarea! Din afirmațiile lui rezultă că a fost amenințat.

Revenind la desfășurarea emisiunii, să știți că a fost monitorizată atât de avocatul asociației noastre, cât și de alți doi specialiști (unul dintre ei, fost director DGASPC!) Intervenția avocatului familiei Șărămăt, mărturiile celor doi soți din emisiune și toate celelalte indicii culese de mine confirmau faptul că în dosarul de adopție erau extrem de multe nereguli.

 

 

Mergem mai departe…

Pe 10 iunie avem a doua emisiune. În intervalul de 6 zile au început să curgă informații din toate direcțiile. Filtram și, evident, ne apucasem de un puzzle. Lucrurile erau tot mai clare și letargia autorităților a început să irite și să contureze complicitatea. A fost momentul în care am și decis să organizăm un miting la Baia de Aramă. De aici începe balul…

În aceeași zi fusesem la Primăria Baia de Aramă, am făcut o cerere pe genunchi și am dat iama peste primar.

Nu-l cunoșteam și la prima vedere am crezut că mă voi tăvăli cu el pe acolo. Părea arogant, dar m-am înșelat. A percutat fără discuție, mai ales că în mod intenționat am studiat zona și am ales locația în așa fel încât să nu bulversăm activitatea în oraș. Am ales stadionul. Pe 16 iunie, duminica, nici meci nu era, deci, nu avea motive să nu aprobe. Din păcate, cred că și-a aprobat și mandatul în acel moment! Veți vedea mai jos de ce spun asta.

 

 

Au cuplat instant jurnaliștii din Gorj (Mehedinți nu are), respectiv Irina Stoian, Roxana Stoian și Claudiu Matei care au început să aprofundeze cazul, jurnalistic și imparțial. Totodată, și reporterii locali Digi 24 au făcut o știre pe date certe. Aici apare al doilea indiciu al intereselor de mușamalizare a cazului. Știrea apare la Digi 24 pe național și pe site, de pe 11 iunie, ca a doua zi să dispară efectiv și sub același titlu să apară o știre cu Papa! Hârrrr! – cum spun eu! Pute deja și mai tare! (Să-mi dați felicitările înapoi, vă rog!)

 

 

Vine data de 16 iunie când, spre surprinderea mea, un cătun ca Baia de Aramă, scoate în stradă peste 400 de oameni! Toți solidari cu familia Șărămăt și, fiind locuitori ai urbei, cunoșteau situația acestora de… luni de zile. Toată lumea spune pe față tot ce știe, ba mai apar și alte spețe delicate.

 

 

Acesta a fost momentul când RomaniaTV face știre și se rostogolește pe național. Câteva milioane de oameni află de eveniment și despre situația în sine.

Năpustirea în școala Sorinei și șantajul voalat la adresa directoarei!

Arhicunoscut deja este faptul că soții Săcărin au mers în școala copilei, însoțiți de un avocat ce avea ca și “calitate în dosar” doar faptul că este soț de judecătoare a Curții de Apel Craiova. Abordarea acestora a fost una de forță și încă o dată se confirmă faptul că au susținere de la Dumnezeu în jos, tot sistemul.

Refuzați în acțiunea lor, atât de directoare, cât și de învățătoarea Sorinei, aceștia au scăpat un porumbel pe gură ce, indiferent de penaj, miroase direct a șantaj “Așteptați cumva un telefon de la avocat legat de sentința soțului de la Curtea de Apel?!” Trink! De subliniat faptul că directoarea școlii este soția primarului!

La câteva zile, hop, sentința buclucașă! Trei plopi jumate – trei ani jumate!

https://www.pandurul.ro/articol/primarul-din-baia-de-arama-condamnat-cu-executare_114365.html

Toate informațiile arată că primarul Dunărințu a susținut cauza familiei Șărămăt, localnici în orășelul păstorit de el. Anchetele sociale confirmau realitatea în ceea ce privește statutul familiei maternale. Sigur că acest aspect deranja. La fel de sigur sunt că au și apelat terți la el și au existat presiuni.

Să fiu sincer, după mitingul de pe 16 iunie, când am porcăit meritat Curtea de Apel Craiova, a urmat, pe 18 iunie, condamnarea ăstuia. Chiar mă amuzam: unde dai și unde crapă! De regulă, rămân rece când aud de condamnări pentru corupție. Același sentiment l-am avut și în cazul primarului, până când am intrat în posesia unor informații care, coroborate cu parcursul cazului “Sorina” și cu atitudinea lui de “Gică Contra”, îmi dau dreptul să cred că ceva este putred și aici.

Unul din aspectele descoperite este faptul că în dosar cu primarul mai apare un inculpat. Ambii erau acuzați de instigare la furt! Cum vă explicați că un făptuitor din dosar este judecat după vechiul cod penal și ia pedeapsă cu suspendare, iar primarul este judecat după noul cod penal și primește 3,4 ani din care 10 luni spor, exact cât aveau nevoie să-l băge la pușcărie! Pute și asta și pute rău! Legea spune că trebuie să beneficiezi de cea mai blândă clemență, adică, se aplica legea mai favorabilă! În cazul lor, trebuiau judecați după vechiul cod penal. Păi? Ce drac’ făcurăm? Iar scoasă Justiția din Craiova ocaua măsluită?

Mai mult decât atât, reamintesc statului ticălos că la o aruncătură de băț de Baia de Aramă, mai exact la Domogled, se rade pădure virgină taman în parcul național! Știu. Nu exploatează “Gică Contra”, ci austriecii de la Schweighofer! Ăia nu taie câțiva plopi să facă locuințe sociale și nici patinoare. Ăia rad! Rad fiindcă pot și fiindcă statul nostru adoră statul capră! Nu mă scuz pentru limbaj, fiindcă așa este.

Mă opresc aici cu speța primarului fiindcă este de săpat…  Revin la șirul evenimentelor din cazul nostru!

Ambasadă americană își pune centura de siguranță!

Cu o zi înainte ca Sorina să fie “recuperată” de la părinții maternali care o țineau “sechestrată” de fusta mă-sii, iată și comunicatul ce comunica, într-un fel sau altul, “noi nu știm nimic și suntem serioși”. Potop! Să mă ierte oficialitățile că nu sunt dobitoc dar mi-e greu să mă prefac.

 

https://www.stiripesurse.ro/departamentul-de-stat-al-sua-anun-a-ca-a-retrogradat-romania-washingtonul-a-somat-bucurestiul-sa-re_1360857.html

 

Promit să nu mai salut trezitul “uriașilor” din somn!
Spun asta fiindcă eu mă așteptam ca în secunda doi să ia atitudine și să se implice direct! Asta ca să nu ne mai trezim retrogradați. Mai exact, o anchetă oficială, istoric Săcărini, infirmat/confirmat statutul lor de americani porecliți în SUA, eliminat speculații gen trafic organe, grupă sânge rară, cobai în laboratoare… etc.

Nimic! Nimic ei, însă tot lotul de trompete din Romania a început să facă scut în jurul mărinimoșilor Săcărini. Nasol! Nasol că și ăsta îl trecem tot la indicii!

 

Digi și o parte din aparatul de propagandă al USR dădură cu mucii în ciorbă! Rușii, băăă! ‘Ți-ai dracu de dobitoci!

A fost prea vizibil cum a devenit invizibil un material pus de Digi 24. La fel de vizibilă și activarea “tonomatelor” din campanie și a câtorva sute de trolli pe Facebook. Toți împroșcau cu noroi, toți jucau în picioare la comandă o familie suferindă, fără relații, fără cunoștințe, însă pe deplin merituorie.

Păi băi, gândaci de colorado în variantă umană, nu vă este, mă, rușine să generalizați? Să ne faceți bolșevici pe cei ce ne-am poziționat de partea unor români nedreptățiți? De ce nu lăsăm și acum Justiția să-și facă treaba? Dacă sunt probe clare că în procesul de adopție există falsuri, despre ce discutăm? Să nu aveți impresia că publicul a salutat atitudinea voastră de toată jena. Exclus!

Vă spune asta unul care v-a ajutat la propriu, unul care a tras în aceeași direcție cu voi până la un anumit punct. Mai exact, până în momentul în care mi-am dat seama că “muia” devine o automuie! Păi jucarăm in picioare hoții pesediști ca să ne procopsim cu trădători useriști? Ferească Dumnezeu! Am impresia că o luăm razna încet și sigur cu așa alternative.

https://www.sabotoriigorjului.ro/malin-bot-dragnea-se-comporta-ca-ceausescu/

 

 

https://www.sabotoriigorjului.ro/iertati-i-pe-jandarmi-dar-nu-mai-dati-arme-pe-mana-slugilor/

 

Am văzut cum a prezentat Bot, și nu numai, cazul “Sorina”. Am simțit o stare de vomă! Jenant, slugarnic, penibil! Mi-aș dori ca atunci când mai aterizează prin Gorj să poftească iar în studio la noi. Las modestia la o parte și vă garantez că îi zboară pe urechi toată deontologia aia de… lăcustă clandestină, purtătoare de rucsac! Asta ca să nu rămânem cu eticheta de fraieri pe spate. Înțelegeți?

Eu vreau să cred că am luptat cu toții pentru o justiție independentă, nu pentru a o smulge din ghearele unora și a o da pe tavă, altora, la fel de obedienți. Chiar mirosim a proști, întreaga națiune? Păi când gafează judecătorul/procurorul nostru, nu se pune. Dacă gafează al lor… trebuie linșat. Hârrr! din nou. Vedeți de ce au reușit RTV, B1 și A3 să vă ia fața? Au fost exemplari pe speța asta! Exceptând câțiva invitați care politizau sau care vorbeau fără să aibă habar, pot spune că au prezentat ca la carte. O spune unul care a înjurat la ei… și care vă venera pe voi. Pas! Avea dreptate Ciutacu când mi-a dat o “copită” într-un comment! Am și șters postarea de pe pagina instant.

Prosteala la români

Mai cert pe final încă o dată justiția care ne-a făcut să facem valuri și oleuri în tribune la arestările lui Năstase, Dragnea… etc. Ne-am realizat! Am arestat doi devalizatori de țară și am recuperat un termopan și o Irinucă! Stați jos, vă rog… că deasupra avem un bocanc pe cap. Bocancul este chiar un segment din sistemul corupt. Greu, dar suportabil încă!

 

Închei prin a expune un material preluat de pe Facebook:

https://www.facebook.com/1341038645918998/posts/2402616229761229/