Politica CEO: Protestezi, rămâi fără contract de muncă

Angajatul care a făcut greva foamei, în fața Complexului Energetic Oltenia, la jumătatea lunii mai, a fost înștiințat că nu mai are contract de muncă, la companie. Mihai Nanu, încadrat pe postul de sudor, a acuzat conducerea entității energetice, că a făcut majorări salariale, în mod preferențial. Faptul că nu ar mai avea nicio relație contractuală cu CEO a primi-o de la Ministerul Energiei, într-un răspuns, la o adresă pe care o trimisese responsabililor de la capitală. Ultimul paragraf al primei pagini a răspunsului îi aduce informația care l-a mirat: “Începând cu data de 06.02.2018, dumneavoastră nu mai aveți raporturi de muncă cu Societatea Complexul Energetic Oltenia”.

Mihai Nanu are însă un act adițional, încheiat cu CEO, la data de 31.06.2018, fapt ce contrazice informația din adresa ministerului de resort.

Mai mulți angajați ai companiei s-au revoltat, de la începutul anului, când conducerea a anunțat majorări și o echilibrare salarială, care nu s-a observat, însă, în cazul muncitorilor cu lefurile cele mai mici, care erau cei mai îndreptățiți să primească măriri de lefuri. Unii dintre angajați au protestat la locul de muncă, refuzând să mai intre în schimb, iar câteva zeci de mineri de la Jilț au pornit în marș, pe jos, până la sediul companiei din Târgu Jiu, în semn de protest, în luna martie.