Protest la pompă. Plătesc carburanții, cu plasa de mărunțiș

Au alimentat la benzinării din Târgu Jiu și au plătit cu kilograme de monede, în semn de protest față de prețul carburanților, raportat la nivelul de trai din țara noastră. Doi târgujieni au achitat, azi, la o benzinărie din zona Lido, cu câte o plasă de monede mici, combustibilul pus în rezervoare. Oamenii vor, în acest fel, să tragă un semnal de alarmă asupra majorării excesive a prețului la pompă. Acțiunea gorjenilor face parte dintr-un protest la nivel național, care a început azi. Proprietarii de mașini protestează, până la sfârșitul lunii, împotriva prețului crescut la carburanți. Zeci de mii de conducători auto, din întreaga țară, s-au grupat, pe rețelele de socializare, unde au pus la cale modalitatea de a protesta. Ei au decis să plătească, la fiecare alimentare, doar cu monede de 10, 5 și 1 ban. Protestatarii au hotărât să saboteze stațiile OMV, acuzând compania că influențează prețurile carburanților.

Protestatarii au spun că prețul carburanților a crescut nejustificat, în ultimii ani, fiind prea mare, pentru nivelul salariilor din țara noastră: “Cu un salariu de 1.200 de euro, în străinătate, îți permiți să alimentezi, dar la 1.200 de lei, în țară, nu poți să plătești combustibili, la nivelul din străinătate. Și eu vreau să stau în România, la mine acasă” spune Mihai, unul dintre cei care cer prețuri de bun simț, atrăgând atenția că efectul nu se oprește aici, ci se va vedea în mărirea prețurilor la alte produse.

Acțiuni similare au mai avut loc, însă, în ultimii ani, România a înregistrat cea mai mare creștere a prețurilor la pompă, din Europa.

Angajații stației Petrom, în care s-a achitat cu monede azi, s-au “inflamat”, când au observat că se înregistra momentul ce se desfășura în benzinărie și au amenințat cu apăsarea butonului de panică.