Raport cu “mânăreli”, ținut ascuns de șefii vânătorilor

Un raport de control, care evidențiază nereguli, depistate la fondurile de vânătoare din județul Gorj, este ținut ascuns de conducerea Asociației Județene a Vânătorilor. Directorul executiv, Florin Birceanu, pe care doi dintre angajați l-au acuzat că i-a pus să schimbe datele din teren, se dă victimă și spune că un anumit grup uneltește să-l dea afară.

Asociația Județeană a Vânătorilor și Pescarilor Sportivi (AJVPS) Gorj este zguduită de acuzații grave. Un control al Gărzii Forestiere Vâlcea a evidențiat falsificarea situațiilor, la unele fonduri de vânătoare. Doi dintre angajați, respectiv secretarul și un vânător, au declarat că au fost puși de conducere, să crească fictiv efectivul de căpriori și să specifice cantități artificiale de hrană. Asociația, care rulează sume importante, anual, este împărțită în găști, care își doresc să dețină controlul. Actualul director, Florin Birceanu, se dă lovit și spune că cineva îi vizează scaunul, motiv pentru care controalele au fost făcute la comandă. În același timp, susține că în raportul de control nu este specificată nicio problemă din teren. În realitate, raportul înregistrat în data de 27 iunie îl incriminează în mod direct. Respectivul document, pe care Birceanu îl ține dosit, se bazează pe declarațiile a doi dintre subalterni, care l-au “înfundat”, în fața anchetatorilor.

Ungureanu jură că nu fură, dar l-am prins cu declarația-n gură

Unul dintre cei care a declarat împotriva conducerii este vânătorul Ungureanu. La aproape două luni distanță, aflat în biroul șefului direct, acesta minte că nu a făcut nicio declarație care să incrimineze directoratul. După câteva minute, se dă de gol și recunoaște că l-a “dat în gât” pe șef, dar spune că a făcut-o sub presiune. Declarația acestuia, precum și a secretarului Calotă, se află la baza raportului din data de 27 iunie.

Declarațiile contradictorii și amănunte incendiare despre interesele din jurul Asociației Vânătorilor aflați de la ora 20:00, în direct, la emisiunea de pe SabotoriiTv.