Răsturnare de situație în scandalul “parcarea”. PSD-iștii, loviți peste bot cu un teren vecin

Scandalul afacerii parcării de la piața centrală, folosite de doi afaceriști, în ultimii 20 de ani, i-a făcut pe consilierii PSD și ALDE să iasă, azi, din nou din ședință. Viceprimarul Aurel Popescu, cel acuzat că ar fi în spatele interesului ce grăbește oferirea terenului ce aparține primăriei, pentru aproape jumătate de secol, acelorași oameni de afaceri care îl administrează de 20 de ani, a rămas fără argumente, în fața aleșilor PNL și PMP, care nu sunt de acord ca parcarea să fie înstrăinată. Consilierii opoziției au cerut explicații pentru interesul celor din coaliția aflată la putere, de a da terenul și a nu-l păstra în administrarea Primăriei Târgu Jiu, care poate obține încasările de miliarde de lei, ce se fac anual.

Primarul Marcel Romanescu a propus scoaterea la licitație a unui proiect deja existent, pentru o parcare etajată, în zona Super2000, în locul parcării de la Rodna, care să fie administrată de primărie. Un studiu recent a arătat că parcarea deținută de afaceriștii Bâlteanu și Deaconu, în ultimele două decenii, aduce încasări de peste 8 miliarde de lei vechi, sume ce ar putea intra în conturile municipalității.

Consilierii PSD și ALDE, care susțin varianta scoaterii la licitație a respectivei parcări, au părăsit sala, când au văzut variantele oferite de cei din opoziție.