Rotaru își pune angajații să mintă pentru a-și salva pielea

Compromisurile politice nasc adevăratele cutume în aparatul administrativ. Cel mai bun exemplu este Marian Rotaru care, obținând o mână de voturi pe o campanie anti Cârciumaru, a ajuns, ulterior, să-și negocieze cu PSD un post călduț de director. Și unde în altă parte dacă nu la Direcția de Patrimoniu?! Despre veleitățile sale de manager nu mai discutăm, el fiind total depășit de fenomenul în sine. Nu același lucru putem spune despre priceperea sa în a exploata, în interes personal, oamenii, sau în a teroriza o parte din ei, tocmai pentru a-și putea satisface capriciile.

După ce în urmă cu 3 săptămâni a fost depistat folosind angajații primărie în interes personal, acesta a găsit o soluție deloc ortodoxă de a-și ascunde ilegalitatea, comițând o alta, infinit mai gravă! Cum? Simplu. A luat cei doi “cosași” care prestaseră pentru el în timpul serviciului, 3 zile la rând, și i-a pus să dea o declarație prin care să susțină exact minciunile declarate de el în mass media locală. Mai exact, cum că ei au muncit doar două ore într-o zi de sâmbătă, când erau liberi, cu motocoasele lui, și că au mai fost și plătiti pentru asta. Nimic mai fals! Avem proba video cu unul din angajați care pare suficient de terorizat încât abia l-am convins să vorbească, fiind filmat cu camera ascunsă.

Concluziile le trageți dumneavoastră, cititorii, dar și cei ce și-l asumă, adică primar, viceprimari și, nu în ultimul rând, consilierii locali. Toți aceștia, dacă într-adevăr sunt bine intenționați, ar trebui să dispună, de urgență, suspendarea din funcție. Bine de știut că, în acest moment, este o comisie care va analiza speța în cauză! Despre o deviere către penal nu sunt în măsura să discut, dar organele abilitate sunt convins că se vor sesiza dacă este cazul.