Să-ți fie rușine Statule…că stai degeaba!!

Astăzi am fost contactat de o familie din Urdari. Oameni simpli, neajutorați și ajunși oarecum în situația critică de a bate din ușă în ușă. Sincer, sunt mai sensibil decât par, iar în astfel de cazuri mă fleșcăiesc instant!!
Tragedia pe care o trăiesc oamenii aceștia se raportează la copilul lor în vârstă de numai 7 ani. Voi redacta pe scurt datele problemei.
Deci, în urmă cu 4 ani, copilul este operat pe creier, mai precis, de meduloblastom+ hidrocefalee!!
După operație până în prezent, a primit ajutor din partea statului pentru însoțitor de tip grad 1.
După doi ani de tratament, copilul a fost examinat de o comisie, cunoscută fiind de noi toți ca și “comisie de specialitate”. Concluzia a fost că nu mai necesita copilul însoțitor, deci este sănătos, vânjos și apt de orice, numai de primit amărâtul ăla de ajutor financiar( infim de altfel) nu. De ce? Conform spuselor medicului, asta este legea!!! La doi ani după terminarea tratamentului, se taie ajutorul de însoțitor dacă persoana este aptă și nu mai necesită. Aici intervine starea de fapt reală a copilului!!! După operație a rămas cu o pareză ținând mânuța și piciorul într-un oarecare fel, are demineralizări osoase și nu în ultimul rând, dureri foarte dese de cap. De reținut că la cap are un dren care probabil… oscilează când mai tare când mai încet. De aici durerile de cap, spune un specialist consultat de mine!!! Deci nu specialistul din mine!!!
Specialistul din mine însă, transmite pe această cale, atât comisiei cât și acelor măiestri in fabricarea legilor că ori unii ori ceilalți sunt dobitoci și nocivi societății. Îmi asum când spun asta și încerc să-mi țin cumpătul.
Păi câte dosare de pensie trec de aceste comisii doar “punctând” cu plicul, poate să spună cineva??
Despre fabricanții de legi, slavă domnului, știm că sunt în mare parte…. tembeli. Băi, dar să nu găsești soluții în astfel de cazuri, oarecum rare, trebuie sa fii dezumanizat total!! Indiferent că e vinovata legea prost făcută sau cadrul medical prea dezinvolt, nu există scuză.
Închei tot prin a multumii statului că stă și stă degeaba.