Salarii de doctori și inflație de șefi, la Poliția Locală

Poliția Locală Tîrgu Jiu este mamă bună pe bani publici pentru o mulțime de șefi.Cu un efectiv de aproximativ 140 de salariați, la Poliția Locală există 4 (patru) Servicii de Ordine Publică, pe cale de consecință patru persoane remunerate zdravăn pentru comanda unui astfel de departament.Asta în vreme ce orașul a fost invadat de oameni ai străzii, până și zonele centrale sunt la dispoziția unor persoane care atentează la ordinea și liniștea publică.

Există H.G. 1332/2010, conform acesteia, la o instituție cu acest specific și asemenea calibru ar fi trebuit să existe un singur Serviciu Ordine Publică și, implicit, un singur șef.La Poliția Locală Tîrgu Jiu sunt patru, cu precizarea că aici intră și Serviciul Transport Valori.Paradoxal, există Serviciul Transport Valori, dar municipalitatea nu dispune de o mașină omologată în domeniu.Pînă și banii de la casieriile municipalității sunt ridicați de o firmă particulară de specialitate, Poliția Locală a încetat să execute astfel de misiuni cu aproximativ doi ani în urmă.

Cei de la Ordinea Publică, a Poliției Locale Tîrgu Jiu,nu sunt șefii doar cu numele, salariile impun respect.Astfel, un șef serviciu de la P.L.M.T.J. are salariul de bază de 5950 de lei, sumă la care se mai adaugă un spor de condiții vătămătoare, în cuantum de 15%, deci încă 893 de lei.Norma de hrană există și ea, nu este luată în calcul aici.