Savanta de renume mondial a lui Ponta și Văcaru a stors 1 milion de euro din ”tehnologii inovative”!

Dacă o vezi pentru prima dată pe Luminița Popescu, candidatul Pro România la funcția de primar al municipiului Târgu Jiu, îți dă impresia că ai în față un mare om de știință și te întrebi cum de nu a fost răpită, încă, de ruși sau americani, pentru vreun experiment de laborator și s-o pună să inventeze cine știe ce ”tehnologii inovative” pentru problemele omenirii.
În realitate, doamna candidat nu e decât o snoabă cu aere de savantă, care s-a sacrificat pe altarul cercetării pentru a inventa nimic, dar pe foarte mulți bani.

Din postura de candidat, ”academiciana” Luminița Popescu s-a trezit vorbind, de pe groapa de gunoi a orașului, despre cum poate rezolva ea chestiunea fetidă prin ”tehnologii inovative”. Metoda îi este cunoscută din vremea în care a stors un purcoi de bani europeni, la care s-au adăugat sume consistente din bugetul Universității ”Constantin Brâncuși”.

Concret, presa a scris că, în 2011,  Lumița Popescu s-a angajat, printr-un contract semnat cu Comisia Europeană, că echipa de proiect, pe care o coordona din punct de vedere științific, va realiza următoarele activități:

  • Cercetarea cenușei de la termocentrale, a șlamului din forajul petrolier și a zgurilor metalurgice;
  • Crearea unei tehnologii inovative de reciclare a deșeurilor de mai sus, concretizată într-o instalație pilot, capabilă să genereze, prin prelucrarea deșeurilor, materiale de construcții pentru clădiri și drumuri;
  • Promovarea reducerii deșeurilor, a recuperării și reciclării acestora;
  • Promovarea dezvoltării pieței de reciclare a deșeurilor.

Mai exact, trebuia făcută o secție pilot în ICEM București, în cadrul căreia să se recicleze deșeurile și să se producă materiale de construcții, adică, în final, trebuiau prezentate 50 de tone de materiale de construcții, rezistente la foc, stabile termic și durabile, până pe 31 decembrie 2014, la finalizarea proiectului. Parteneri în acest proiect, pe lângă UCB, au fost CE Oltenia și Agenția pentru Protecția Mediului Gorj.

”Tehnologiile inovative” realizate, timp de 3 ani, în cadrul proiectului de 1.047.515 de euro nu există, iar site-ul oficial al proiectului este inactiv.

Cu alte cuvinte, savanta Luminița Popescu a reușit ca de un million de euro să inventeze câteva cărămizi, cu tehnologie inovativă, desigur, cu care a fost construită o bucată de zid în curtea complexului UCB din cartierul Debarcader.

Ca să vedeți cât de savantă e aleasa lui Ponta și Văcaru, e suficient să amintim că timp de opt luni și jumătate, între 1 octombrie 2010 și 15 iunie 2011, Luminița Popescu a contabilizat 3700 de ore de cercetare, adică a stat practic în laboratoarele UCB timp de 5 luni, zi și noapte, fără să doarmă absolut deloc, iar pentru acest efort supraomenesc a încasat 74.288 de lei – ”contracte de cercetare, proiecte naționale și internaționale”.

În aceste condiții, e de înțeles că-și permite să le vorbească târgujienilor de problemele urbei, având la braț poșete care valorează cam cât venitul unei familii într-un an.

 

Terenul de sport al universității, lăsat de izbeliște

”Îngrijorată” că n-au copiii unde să facă sport la Târgu Jiu, Luminița bate toaca peste tot pe unde apucă despre baze sportive, despre cum o să le deschidă ea și o să facă și o să dreagă.

Păi, măi, tanti, stai olecuță! Uitași că ai ditamai baza sportivă la tine-n curte, lângă sediul Universității? Aia mare din Debarcader! Că este a voastră și ai lăsat-o în părăsire! Și era o mândrețe de bază sportivă: cu teren de fotbal, terenuri de tenis și bazin de înot!

Cresc buruienile cât casa pe acolo, iar bazinul de înot e praf! Curat își fac taman copiii ăia cărora le plângi matale de milă! Mai vin unii care fac antrenamente pe acolo și mai tund iarba. Pe banii lor!

Cât tupeu să ai să aduci vorba de baze sportive când tu ți-ai bătut joc de a ta?

Este de înțeles atacarea unor obiective electorale, dar, dacă ai avea puțină minte, nu te legai tocmai de ceea ce nu ai fost în stare să faci ani de zile. Așa cum ați tocat banii UCB, puteați să vă rupeți de la gură să curățați baza aia. Dacă vă păsa de copii! Dar cum vă pasă de ei doar acum, când aveți nevoie de voturi, nu vă mai uitați și la ce aveți prin dulap!

Și încă ceva: dacă vrei proiecte viabile pentru baze sportive, ia-le pe alea pe care le-a făcut primăria anul trecut!

 

Impostură cu rang universitar

Alte detalii aici și aici

Luminița Popescu este o obișnuită a scandalurilor din mediul academic și candidatura de la Pro România i se potrivește ca o mănușă. De ce? Pentru că are același mod de operare ca și șeful partidului, Victor Ponta. Plagiator dovedit, Ponta s-a autosuspendat din avocatură zilele trecute.

Pe același calapod, Luminița Popescu are ceva probleme cu Grupul pentru Reformă și Alternativă Universitară (GRAUR), asociație care luptă pentru combaterea plagiatului.

GRAUR a solicitat încă din 2016 ministrului Educației demiterea a 15 rectori sau decani pe care i-a acuzat de plagiat, prezentând și dovezile necesare în acest sens.

Pe lista respectivă se află și Luminiţa‐Georgeta Popescu (Rector, Universitatea “Constantin Brancuşi”), cu mai multe lucrări suspectate de plagiat, fiind prezentate inclusiv fragmentele copiate din lucrări originale.

Așchia nu sare departe de trunchi, iar aceste personaje se regăsesc și se reunesc, de obicei, cu scopuri comune. Ponta, ca parlamentar de Gorj, nu numai că nu a făcut nimic pentru acest județ, dar l-a și ținut în umbră, întinzându-l pe tavă celor care l-au jefuit. Acum, la Târgu Jiu, îi calcă pe urme un personaj cu care are mai multe puncte comune, unele cu trimitere spre vestita ”Scară 2”. Totul spre ”binele” nostru, bineînțeles!

Despre acest subiect vom reveni curând cu detalii clare legate de modul în care rezerviștii serviciilor și-au dat mâna pentru a împinge în față acest personaj sinistru, având ca scop păstrarea controlului asupra municipiului Târgu Jiu.