Șeful Aparegio – cadou politic: salariu de 4.000 euro și scăpat de răspundere

Directorul pensionar al societății de distribuție a apei este protejat de Consiliul de Administrație, care a dat o hotărâre, prin care i s-a dublat salariul, ajungând la aproape 20.000 de lei și este protejat, în cazul în care face erori de management, printr-o asigurare, plătită de societate. Hotărârea, prin care Traian Pătrășcoiu este favorizat, a fost votată în unanimitate de membrii CA, toți numiți politic și asumată de președintele Radu Angheloiu, membru ALDE și el pus politic în mai multe funcții.

Hotărâre controversată a Consiliului de Administrație al societății de distribuție a apei, SC Aparegio. Membrii forului au simțit nevoia să-i sporească protecția directorului societății ai cărei acționari sunt instituții ale statului. În data de 25 septembrie a.c., membrii CA au modificat contractul de mandat al lui Traian Pătrășcoiu, membru PSD, pus în funcție de liderii partidului, deși acesta este pensionar și nu a avut nicio legătură cu domeniul în care a fost plantat șef. În urmă cu o săptămână, Consiliul de Administrație condus de partenerul de alianță Radu Angheloiu a votat în unanimitate pentru a modifica în favoarea lui Pătrășcoiu, contractul de conducere. Membrii C.A. au stabilit ca fostul colaborator al securității să primească o indemnizație de 19.000 de lei, adică peste 4.000 de euro. Pătrășcoiu adaugă salariul generos, făcut cadou de prietenii pesediști, care l-au pus în funcție, la pensia de 25 milioane de lei vechi, lunar.

Gafele directorului, plătite de societate

Prin aceeași hotărâre, consiliul de administrație pune în cârca societății greșelile manageriale ale lui Pătrășcoiu. Sub aspectul unei obligații, gașca împinsă politic în CA stabilește să transfere în seama societății Aparegio, eventualele gafe sau ilegalități, pe care directorul le poate comite și pentru care ar trebui să fie tras la răspundere. “Să încheie un contract de asigurare de răspundere civilă profesională în limita sumei de 50.000 euro și să depună o copie a poliței de asigurare la sediul societății. Plata asigurării de răspundere profesionala va fi asigurată de întreprinderea publică și nu face parte din indemnizație”, este unul din punctele adăugate la contractul de mandat, pentru favorizarea lui Traian Pătrășcoiu. Și favorurile pentru șeful societății de apă și canal, care în ultimul an a dat rateuri, nu se opresc aici. Aceiași protectori din C.A. îi iau din răspundere, înlocuind sintagma de “indicatori de performanță”, cu “indicatori de performanță pentru administratori executivi”.

Pătrășcoiu, recompensat pentru pilele angajate?

Șeful Aparegio a fost recompensat, astfel, pentru favorurile făcute politicienilor, cărora le-a angajat membri de familie sau rude. În ultimii ani, la societatea de apă și canal au fost angajate peste 100 de persoane, multe dintre acestea rude sau protejați ai unor lideri PSD. Traian Pătrășcoiu a fost consilier PSD și a fost pus director la Aparegio, deși era pensionar. Nevasta directorului Pătrășcoiu a fost și ea recompensată de partid, fiind numită director la Colegiul Gheorghe Magheru. Pătrășcoiu are o casă și un apartament, ambele în Târgu Jiu, două terenuri în Schela și două în municipiu și deține bijuterii în valoare de 15.000 euro.