Șocant! Cum se fură cu paza, din CEO

Pentru a “îndrăzni să credeți” că suntem terminați, citiți aceste rânduri, dar, mai ales, vizionați filmulețele de mai jos!!!!
Pe data de 16.04.2018, CEO trimite invitații de participare unui număr de 7 firme, cu obiect de activitate “Servicii de pază bunuri și obiective din patrimoniul CE Oltenia SA”, mai precis, 15 loturi de pază, care au fost adjudecate, dupa cum urmeaza:
1. Sediul CEO Tg Jiu & București = 97.430 ron
2. Cariera Roșia = 312.120 Ron
3. Cariera Peșteana = 111.120
4. Cariera Rovinari = 182.130
5. Cariera Tismana = 135.129
6. UPRUM Rovinari = 180.960
7. Cariera Lupoaia = 139.862
8. Cariera Rosiuța = 190.190
9. Cariera Husnicioara = 96.147
10. DCPM = 101.347
11. Seciuri = 45.043
12. ELCFU = 189.801
13. SE Rovinari = 457.938
14. SE Turceni = 397.881
15. SE Chiscani (Brăila) = 220.130

Sumele mai sus mentionate sunt pentru doar (atenție!) trei luni de contract.
Pe data de 20.04. 2018, se face negocierea finală pentru fiecare lot în parte. Aici încep să apară “necuratele”. Prețul cel mai mic îl oferă, pe toate loturile, SC SAFETY SECURITY din Caracal, reprezentată de Remus Rădoi. La o simplă căutare pe Google, vedem cine este acest Rădoi Remus și ce îl recomandă!! Asta…apropo de interlopi!
Șase zile mai târziu, CE Oltenia, prin responsabili de procedură Ovidiu Popescu  și Constantin Văduva, transmit raportul final al procedurii, tuturor ofertanților și declară câștigătoare SC. SAFETY SECURITY, pentru prețul de 10,20 lei pe oră/ agent de securitate, fără TVA!!!!

Firma din Olt ar pierde 2 miliarde, din contractul cu CEO. Care este substratul?
Acum trecem la matematică, materie care văd că nu o prea stăpânește Boza.
La un simplu calcul, un post de pază are 24 ore/zi × 30 zile = 720 ore!!
Conform Codului Muncii și legilor în vigoare, un post de pază trebuie asigurat de 4 persoane (agenți securitate) reieșind, firesc, un număr de: 720 : 4 = 180. Adică, 180 ore/om/ lună.
Acum urmează aia de 3 simple!!
Pentru ca salariatul sa fie plătit cu minimul pe economie (fără sporuri, fără ore de noapte, fără sâmbete și duminici, fără sărbători legale…etc) angajatorul trebuie sa plătească 1.950 lei.
Deci firma cheltuie 1.950 × 4(oameni) = 7.800 lei pe lună!!! Adăugăm aici masini, combustibil, echipamente…toate prevăzute în caietul de sarcini! Să nu omitem profitul!!! Nu? Voluntariat nu face nimeni.
Făcând aceasta matematică primară, constatăm că SC SAFETY SECURITY încasează 720 × 10,20 (tarif ofertat), adica 7.344 lei/ lună, pentru fiecare post de pază. Dacă înmulțim 150 posturi de pază, cu o pierdere de minim 450 Ron pe lună, vedem cum societatea pierde 68.000 pe lună. În trei luni, pierde peste 2 miliarde!!!

Cum a reușit CEO să desemneze câștigătoarea?
Aveau de a face cu o societate care, conform site-ului Poliției Române, la sfârșitul lui 2017 avea doar 168 angajați, ori contractul CEO presupune un număr de 600 angajați!!!
Totodată, nu se ia în calcul decizia CNSC cu Nr 561/05.03.2018, care spune clar că sub prețul de 12,13 lei pe oră nu se pot presta in legalitate servicii de paza și protecție.
In această situație, ne mai rămâne să ne gândim la tradiție. Adică…la modul ordinar de a căpușa complexul. Nu este o noutate și nu mai surprinde pe nimeni acest fapt. Este bine știut că de 27 de ani, CEO a fost vaca de muls a clasei politice.
Firma din Caracal ar fi trebuit să înceapă activitatea de pază la unitățile CEO, din data de 30 aprilie. În ultimele două zile, carierele au fost lăsate în voia Domnului. Cum Domnul este îngăduitor cu toți pământenii, a întors capul în altă parte, ca să poată fura unii domni, în liniște. Așa se face că, au dispărut două role de cupru, a câte 450 kg, fier și motorină, valoarea prejudiciului fiind estimată la 2 miliarde și jumătate. Ca să închidă gura angajaților, dar să acopere și afacerile parafate de conducere, șeful pazei din CEO, Costică Popescu, și-a asumat eventualele pierderi. Și ca să nu plătească un prejudiciu prea mare, Popescu i-a obligat pe angajații carierelor, să facă și pe paznicii, prin rotație. O filmare cu camera ascunsă, în opt unități ale companiei, arată haosul din ograda peste care Sorinel Boza domnește. Dacă la unele cariere, minerii prestau și în locul firmei de la Caracal, multe dispozitive erau lăsate în grija maidanezilor.

Directorul Complexului Oltenia, Sorin Boza, dă asigurări că firma din Caracal a intrat deja în acțiune și angajații sunt pregătiți să intervină, fiind echipați și dotați, conform cerințelor posturilor de pază.

 

Sorin Boza, director CEO

În realitate, situația stă cam așa: Muncitorii, insuficienți, au fost plantați în câteva obiective, îmbrăcați ca pentru a merge la un grătărel. În periplul nostru, la cele opt puncte din CEO, am dat peste un singur flăcău, adus de firma din Caracal. Băiatul, care spune că este major, venea agale, cu o pungă cu de-ale gurii, lingând o ciocolată.

angajat al firmei de pază Safety Security

Serviciile de pază pentru CEO au fost vânate, în ultimii ani, iar hoțiile s-au ținut lanț. În urmă cu aproximativ doi ani, agenții firmei plătite regește nu vedeau hoții care furau de sub nasul lor, până când, și angajați și polițiști, au fost ridicați de oamenii legii, într-un dosar instrumentat la București, departe de ochii și urechile anchetatorilor locali. Pentru fiecare zi scursă din contract, dar în care firma din Caracal nu prestează, CEO îi virează în conturi 360 de milioane de lei vechi. Trist este, băi, nea Boza, că minerul nostru stă prin noroaie, muncește în condiții mizere si pe salarii mizere. Pentru ei, niciodată nu ați avut bani să le ridicați minim decent lefurile, dar pentru burțile politicului, ați găsit permanent. Ba, mai grav, văd că îi puneți pe ei să presteze și în locul “căpușarilor”, că, de… așa suntem noi, gorjenii, mai cuminți din fire!

Ți-am pus mai sus niste filmulețe, care confirmă cele spuse de mine. Ia de te uită și…marș!

Marș și… luați dracului ghearele de pe Complex, că ne lăsați în paragină! Fiecare dintre voi vine, pleacă și asta, după ce execută!

O zi bună, d-lui Stănescu!!! Sunt convins că noi, gorjenii, plătim și micii de la Olt. SAFETY SECURITY se vehiculează că este firma lui de casă! Asta înseamnă PSD, asta înseamnă să încasați fără să prestați. Puie MSD!

Ca să nu se supere nimeni, rugăm PSD să dea și PNL-ului din PUIA lor! Sunt pofticioși… nevoie mare!