Stare critică: scurtă analiză a aberațiilor maligne ale managerului Capotă

PUNCT DE VEDERE LA PUNCTUL DE VEDERE
AL DL. MANAGER CAPOTĂ GIGEL PRIVIND ACHIZIȚIILE

Punctele de vedere nu se dau pe Facebook stimabile manager ci oficial, printr-un comunicat de presă sau pe pagina de site a spitalului. Numai că, toți cei care fac parte din conducerea SJU Tg-Jiu știu foarte bine ce înseamnă falsul în declarații. Așteptăm un punct de vedere al doamnei director medical Huzu Maddy, al șefilor de secții, al directorului financiar contabil și al șefului serviciului de achiziții. Vă asumați cu toții cele susținute de dl. Capotă Gigel sau… vă protejați libertatea?

”MINȚI CUM RESPIRI”

citat de dr. Soare Claudiu

I. Apropo de faptul că în cadrul spitalului s-a adus aparatură medicală fără ca procedurile de achiziții să fie finalizate. În emisiunea ”Dilemele zilei” din data de 30.09.2019 care a avut loc pe postul Tele 3 Media, dr. Soare  Claudiu Gabriel precizează în direct faptul că aproximativ cu o lună în urmă au fost achiziționate 4 lămpi de operații! La data de 04.10.2019 când s-a făcut Print-screen pe SEAP, achiziția lămpilor era în DELIBERARE. Cine minte dle Capotă?

II. Este adevărat că pe poza CT-ului din ziar era prețul unui aparat second hand că nu toată lumea știe limba engleză ca dvs., dar stimabile… calculele au făcut referire la un CT nou, adică la o sumă maximă de 600.000 dolari. Asta n-ați sesizat?

Susțineți că oferta câștigătoare pentru 1 bucată Computer tomograf cu 64 slice-uri este de aprox. 23 miliarde cu TVA și de aprox. 14,3 miliarde cu TVA pentru un aparat Roentgen digital. Cu alte cuvinte le-ați achiziționat pe cele mai scumpe din lume cel mai probabil pentru că sunteți în bani, nu-i așa dle Capotă? Dincolo de ”bunăstarea” care a dat peste dvs. (că doar nu v-a menținut dl. Cosmin Popescu degeaba în funcție, nu-i așa?) există o problema cam nasoală… ați făcut publice aceste informații înainte să se finalizeze procedura pe SEAP și înainte de a se încărca Raportul final al achizițiilor tot pe SEAP! Greșesc ăștia de la SEAP, bată-i vina… Și apropo de câștigătorul furnizării CT, nu cumva este firma SC SUPERMEDICAL SRL din Craiova? Întrebam doar…

III. Dle Capotă, cum vă permiteți să-l faceți mincinos pe stimabilul colaborator și finanțator dl. Cosmin Popescu? Păi dacă cu gurița lui, aia de sfânt și cu fața lui ecumenică, dl. președinte de CJ a afirmat că dispozitivele medicale din poză sunt noi, achiziționate din fondurile Ministerului Sănătății și din fonduri ale CJ Gorj, cum ați putea să ne convingeți că nu s-au făcut „șmenuri” cu firma care s-a stabilit câștigătoare, care a adus aparatura medicală mai devreme cu toate că procedurile de achiziții nu s-au finalizat? Păi vă spunem noi cum! Faceți publice: numărul anunțului de publicare pe SEAP pentru produsele medicale din poză, câte bucăți s-au achiziționat din fiecare și mai ales cu ce… sumă! La zecile de miliarde pe care le-ați alocat puteați să construiți spitalul de la temelie!

IV. În ceea ce privește achiziția de miliarde a Reactivilor de biochimie, cine poate crede că o firmă poate să dea spitalului spre utilizare două analizoare medicale (care sunt foarte scumpe) în baza unei chirii lunare de 1leu/lună fără ca în schimb, să câștige și furnizorul ceva în schimb? Eeeee?

V. Contrar celor susținute de dvs., la achizițiile de PROTEZE și DE MATERIALE DE OSTEOSINTEZA până la data apariției ziarului, nu au fost puse pe SEAP Rapoartele FINALE ale procedurilor, încălcându-se grav prevederile Legii nr. 98/2016 privind achiziţiile publice.

În plus, ați putea fie dvs., eventual șeful secției de Ortopedie, dl. dr. Niculescu Bogdan, să ne informați câte operații de protezare au avut loc la SJU Tg-Jiu în acest an și dacă numărul protezelor achiziționate doar în 2019 în valoare de aprox. 3,8 miliarde au fost suficiente? De asemenea, alocarea unor sume de 24 miliarde pentru proteze și de 92 miliarde pe materiale de osteosinteză este justificată sau… ??? Dle dr. Niculescu, care este adevărul? Dvs. știți cu siguranță care este costul unei proteze, și desigur cunoașteți câte operații s-au efectuat și câte proteze din cele achiziționate s-au utilizat, deci hai să facem lumină în acest caz, ce Dumnezeu! Aceste sume sunt amețitoare, dorim să știm adevărul.

VI. Dacă ne referim la valoarea ofertei câștigătoare pentru un aparat de radiologie cu braț C, adică de aprox. 4,8 miliarde cu TVA considerăm că aici ”transportul” a fost foarte scump în condițiile în care un aparat similar s-a cumpărat în Ialomița cu doar 2,4 miliarde lei, adică la jumătate!!! Acest fapt a fost posibil pentru că… s-a alocat o sumă foarte mare, s-a înscris o singură firmă și … lăsăm alte organe să cerceteze cauzele!!! De ce n-ați acceptat ca aparatul acesta să vi-l doneze dl. primar Romanescu la un preț de 75.000 de euro? De ce nu răspundeți și la această întrebare?

VII. Aceiași situație o întâlnim și în cazul celor 3 ecografe pentru care s-a alocat suma de aprox. 8,4 miliarde. Un asemenea aparat destul de performant, costă 110.000 lei x 3 buc. = 330.000 lei. Păi ce facem aici dle Capotă, cu diferența de peste 5 miliarde ? Tot pentru  ”transport” bată-l vina, sau… ?

VIII. Degeaba încercați să ne croșetezi mințile dle Capotă cu ața de operații… Păi după calculele dvs. situația este și mai gravă. Adică s-a alocat suma de aprox. 49 miliarde și făcusem calculul că la 100 lei/1m s-ar putea achiziționa aprox. 50.000 m de ață chirurgicală!!! Dacă ați găsit ață la un preț de 10 lei/m înseamnă că veți putea cumpăra 500.000 m de ață chirurgicală! Să tot opereze chirurgii noștri! Dle dr. Soare Claudiu, sunteți chirurg, ce părere aveți spune adevărul dl. Capotă sau…. ”minte cum respiră” ?!

IX. Cât privește generatorul și pentru că sunteți supărat tare deoarece nu s-a înscris nimeni, hai să vă ajut eu, că poate împărțim împreună costul ”transportului” dacă tot ați insinuat asta. Un generator de 200 KW costă 143.948 lei și se poate găsi pe site-ul: https://www.generatoaredecurent.info/generator-curent-genpower-gnt-275/. Păi dvs. de ce ați alocat aprox. 4,5 miliarde în aceste condiții? Miroase urât dle Capotă, miroase!

X. Foarte grav dle Capotă este faptul că ați încălcat legislația financiar contabilă iar cifrele vorbesc de la sine. Spun asta fiindcă sumele alocate de CJ Gorj în lista de investiții nr. 100/30.08.2019 apar modificate pe SEAP, sunt mult mai mari. O  altă ciudățenie cu iz penal constă în faptul că aparatura medicală prevăzută în lista de mai jos a fost pusă pe SEAP înaintea aprobării acesteia de Consiliul Județean! Probleme Gogule, probleme?