Stați jos, că ați făcut de-un 2!

Dacă acești politicieni care decid atât soarta noastră, cât și a copiilor noștri (voștri), ar coborî printre noi, la școală, la ore, sigur deciziile lor n-ar fi niște elucubrații – așa cum sunt acum.

Nu ai cum să iei decizia de a da măști în școli doar copiilor ale căror posibilități materiale sunt reduse (exprimare pompoasa, de fapt, pe românește, asa cum își zic copiii între ei – săracilor). Nu cred că de atât de sus se pleacă stigmatizarea și la ce nivel. Jenant! O porcărie mai mare n-am auzit în ultimele 6 luni!

Încerc să-mi imaginez niște alte zeci de “situații” prin școli / tabele și proceduri despre care și de ce are nevoie de mască și cum o să stea un “paznic” la intrarea în școală: “Ia, ești pe lista săracilor?! Da! Ia mască!”

Selecția se face și la nivel de personal didactic, în funcție de rate?! Intreb și eu (retoric, evident).

Că nu era suficient cât era, că nu cu asta ne luptăm în toate contextele – săraci vs bogați, mai nou, o și predăm, nu? Ducem prostia asta la rang  de #comisie_la_nivel_de_școală?!

Nu cred ca suntem atât de săraci în viziune, în gând, în decizie și atât de bogați în prostie!

Deși mă repet (cu rol de întărire abuzivă), o tâmpenie mai mare nu mi-a fost dat să aud în acest sistem condus din defecțiuni!

Dacă am lua deciziile din real,  nu din comparație / exces de zel / foame de legi, ca să ne facem că mai muncirăm și astăzi, cu siguranță am avea altă față – una cu picioarele pe pamant, și nu în hârtii!

Las-o simplă: e obligatoriu să porti masca la școală și în cazul ăsta, fiecare, de unde are, de unde nu are, ia mască la copil, da’ nu dezbina!!

Preluat de la profesor : Evelina Țipluică