Suntem salvați… cu ghilimele!

Tocmai ce hotărâsem să nu-mi mai înșir anul acesta “elucubrațiile” pe aici, dat fiind faptul că vin sărbătorile și, ca orice creștin, decisesem să nu mai fiu rău.

Din păcate, utimele evenimente ce au avut loc în minunatul nostru județ nu mă lasă indiferent, ba din contra, mă și irită oleacă. Spun că mă irită, fiindcă situația lui Gigel Jianu de la Motru se repetă la Rovinari, doar personajele sunt diferite,  modul de lucru fiind identic. Adică, primarul vrea, consiliul nu!

Păi băi capete de cretă, mă uit și mă minunez de cât de penibili puteți deveni unii, doar așa ca să arătați voi cât sunteți de coioși! În ambele situații, atât la Motru cât și la Rovinari, consilierii PSD, respectiv PNL, vor să arate ce au, dar nu și ce nu au.  Aveți pe dracu! Aveți creierul privit prin microscop, cât un bob de orez. Păi când primarul vine cu proiecte ce vizează progresul orașului, cum dracului reușiți voi să vă opuneți băi istetilor?!

La Motru, pesediștii au încercat marea cu degetul, ulterior bătând în retragere. Asta după ce liderii de la județ i-au urecheat putin… de ochii lumii.

Deci, întrega lor acțiune a fost doar bătaie de joc la adresa cetățenilor. Clar!

Cu toate acestea, la nici două luni, situația similară se mută la Rovinari. Întreb eu, ca un tâmp ce sunt, păi dacă la Motru toată lumea a sărit în beregatele ălora, cum dracului, tu penelist care te vrei inteligent, să arăți că poți fi de două ori mai prost?!

Să-mi fie cu iertare, Chivu ăla pe mine m-a convins, încă de anul trecut, că nu are nicio treabă cu politica, însă, niscai consultanță… nimic?

Aș fi vrut să-l văd pe Vâlceanu la fel de implicat ca la Motru, să-și ocărască mâna de consilieri și să le explice că acolo PNL este la un bob zăbavă să devină istorie prin acțiunile lor! În loc să fie băieți minim isteți și să cupleze cu primarul, ieșind public și susținând că o fac pentru cetățeni, nu pentru Filip, ei au procedat exact pe dos. Puteau adăuga că nu au încredere în el și apoi să stea la pândă urmărind proiectele în derulare. Dacă milioanele de euro nu veneau în oraș, aveau liber să țipe cu portavocile. Ori, ceea ce fac acum consilierii PNL, se numește automwie. Pe strategia asta vă bate Filip la alegerile viitoare de vă sună apa-n cap. Chiar insist să vă notați într-un caiet ce vă zisăi acum.

O anticampanie mai tembelă ca la Rovinari, mie nu mi-a fost dat să văd. Primarul face poză lângă casa de cultură și deja renovează la ea, iar tu, minte nesănătoasă, spui că este fals. Fals ce? Falsă poza?

Ăla curăță toată periferia orașului, iar, tot tu, minte nesănătoasă, spui că oamenii au vedenii. Plus alte zeci de critici lipsite de sens. Trist.

În acest mod de “Gică-contra”, repet, PNL nu mai ia 15% în orașul ăla. Apoi ne văităm că dreapta este pe ducă. Care dreaptă? Aia strâmbă?!

Să trecem acum, la treburi și factori de decizie, adică la lojă (vă place?). Sugerez ca toată clasa politică să se comporte ca Lădaru, Pecingină și Ciocioi. Adică să dialogheze constructiv, argumentat, chiar să nu intre dumicatul în ei de grija noastră a cetățenilor. Asta înseamnă progres!

Vâlceanul, Dian și Carciumaru ar trebui să ia exemplu de la ei.

Sunt convins că cei doi liberali au dus muncă de lămurire cu ăl de la ALDE, astfel încât să nu-l mai critice și obstrucționeze nejustificat  pe Marcel Romanescu.

Asta a reieșit din discuțiile lor. Doar nu reiese că au zgâriat cu ochii pe cur fata aia care a dus tăvile!

În fine, este bine știut că la Tg Jiu, primarul liberal (cum ne place să spunem) are toată susținerea ca ALDE, PSD și PSRO să le facă numai pe dos.

Sper ca Lădaru să se fi lăsat înduplecat de majoritate (ăi 2oi) și de mâine să facă o demonstrație de spirit civic, ajutând noul primar, care cu greu face față unui întreg aparat furăcios.

Apropo, nici Tăriceanu, Băsescu și Geoană la un loc nu pot aduce plus valoare în primărie, din cauză că Lădaru este suficient de bine intenționat.

Revin și sugerez întregii “clase politice”, inexistentă de altfel, să lăsați dracului vitejiile, (oricum la Gorj sunteți praf și pulbere) și puneți mâna de mergeți măcar pe principiul inerției.

Sunteți atât de zob, încât, dacă voi nu mai faceți nimic, nouă, oamenilor, cu siguranță ne va fi mai bine.

Sărbători fericite, așa cum ne doriți și ne plămădiți!

PS

Textul referitor la băieții din imagini, este un pamfleț și trebuie tratat ca atare. Restul materialului, este pe bune!!