Târgujieni, bate vântul… dar hoții rezistă!

Acum, că tot a trecut furia momentului, haideți să analizăm, la rece, evenimentele petrecute în aceste două zile de ninsori. Vă cer o analiză simplă pe text și, ulterior, aștept să-l ajustați fiecare dintre voi, însoțiți de argumente pertinente. Spun asta fiindcă există riscul să mai scap și eu câte ceva.

Dumnezeu a adus zăpada iar, PSD o menține

Hoții vor să ne exploateze și ultimul nerv ce-l mai avem teafăr, fiindcă, pe strategia aceasta, încă se manipulează eficient. Din păcate, ne-au obosit psihic atât de tare, încât am ajuns o mare masă dintre noi să nu mai discernem și, foarte grav, să dezbatem numai efecte, omițând cauzele ce stau la baza unor evenimente. Lucru foarte important!

Pentru cei care nu ați văzut emisiunea de aseară, v-am pus înregistrarea unui fragment, pe care, liniștit, îl folosesc ca și suport la ceea ce scriu. Nu?

Uite utilajul! Nu mai “ie” utilajul!

Se știe că mașini de deszăpezire în Tg Jiu nu au decât… 3-4 societăți comerciale. Deci… monopol.

La fel de bine, se știe că “prestează” pentru primărie, an de an, pe sume exorbitante. Dacă sunt sau nu oamenii de casă ai unora din PSD, nici nu vreau să discut. Logic să fie! Păi și atunci de ce ne mai mirăm că am avut două zile de antijoc continuu?

A văzut cineva viceprimarii prin oraș? Sau vreo unghie de consilier? Exclus! Au stat și și-au frecat mâinile de bucurie că este înjurat Romanescu! Știți ceva? Bine că l-ați înjurat fiindcă am observat că i-a priit. Fără glumă acum și o să vedeți de ce.

Sâmbătă, primarul își ia mare țeapă, picând pe “sintagma” # și calul aleargă, dar nu-i fotbalist#

Mai exact, Romanescu stă toată noaptea sperând că o monitorizare permanent, dând târcoale utilajelor, va eficientiza activitatea prestatorilor.

Greșit total! Este ca la muncitor, când ai ochiul pe el, sapă, ai luat colțul… stă în lopată!

Așa i-au dat “craci” primarului în prima zi de ninsori! Rezultatele i-au dat, însă, de gol. Era limpede că utilajele jucaseră table între ele. Nasol! Nasol pentru noi vreau să spun, fiindcă am stat în nămeți un oraș întreg. Trist!

Duminică, Romanescu le-a lăsat tablele, dar le-a măsluit zarurile!

A doua noapte, trebuie să recunosc, modul de lucru al primarului a fost cu totul altul și sabotorii ordinari au fost demascați. Pesedistic vorbind, ”noaptea ca hoții” au jucat ei, ”noaptea ca hoții” a jucat și primarul!

Au fost geniali atât el cât și cei… 20-25 de cetățeni care i-au fost alături în a aplica această strategie.

Vă voi relata pe scurt;

În Dusterul Primăriei se afla, în afară de șofer, un consilier al primarului și un angajat al primăriei, care se presupunea că sunt singuri pe monitorizare. Țepucă tată! Țepucă fiindcă Romanescu era pe teren cu alte 7 mașini, care au stat fiecare pe perimetrul ei. Vorbim de mașini personale! Primarul a avut o stație pornită permanent și, evident, auzea când se transmitea unde sunt utilaje. În câteva situații se confirma, dar în altele nu. Era limpede că se face un antijoc murder, care afecta întreaga populație a municipiului! Scopul era unul singur! Politic!

Cauza trebuia să producă efecte devastatoare de imagine primarului. Era și firesc! L-ar fi bătut oamenii cu bulgări de dimineața până seara!

Hoțul prins nu-i negustor cinstit!

Trebuie sa recunosc că, în jur de 12:00 noaptea, m-am activat și eu. Unul din consilierii primarului mi-a cerut o cameră cu infraroșu… mai specială, care, din păcate, nu am putut să o folosim în noaptea aceea. Era fixată pe o mașină, iar mașina prinsă în nămeți la mama dracului… Nu detaliez fiindcă nici nu mai contează.  În fine, tot ce pot să vă spun este că, pe la 03;00, un domn Popescu, angajat al Edilitara, vorbea prin stație cu un prestator care “deszăpezea” prin cartierul “Pandurașul”. În realitate, tocmai în zona aia se nimerise primarul și deszăpezea cu spoilerul mașinii. Adică… nici urmă de utilaj, și zăpada neatinsă. A fost transmisă informația și au început căutările utilajelor din zonă, prin zonă! Nu? Prea departe sigur nu erau.

La scurt timp a fost depistat utilajul pitulat chiar în parcarea dosită de la Coloana Infinită. Ce a urmat… vedeți mai jos in video. Bip-urile se subînțeleg, fiindcă mă udasem până la genunchi în cioaflă.

Menționez că respectivul, (Florescu parcă) a fost înscris la licitația de deszăpezire cu 2 utilaje el fiind și șofer, dar și patronul societății!

Stop joc nemerniciilor care afectează cetățenii

Pe o logica simplă, deslușim care este cauza ce a produs efecte în cele două zile de ninsori. Pe politic nu-l interesează cetățenii atunci când trebuie să-și atingă un scop. Pe scurt, trebuie tocat primarul până la alegeri. Ceea ce omit ei, este că noi, cetățenii, suntem tocătorul! În nemernicia lor, ne fac felii și feliuțe doar pentru a recăpăta puterea. Mai exact, bugetul Primăriei! Aici este joaca. Ei nu țintesc pentru o cauză nobilă, pentru că ar da pe dinafară de idei, pentru că îi interesează viitorul copiilor noștri. Aș’ de unde? Ei vor la butoane, oameni buni. Vor cașcavalul să-l scoată ei așa cum știu mai bine. Adică sa-și cumpere liniștea, pompând ceva oase la o parte din presă, iar ulterior… japcă, tată! Japcă! Credeți că dacă Romanescu cupla cu ei la furat mai aveau vreo problema? Exclus! Pedalau toți și toate erau bune și frumoase. Chiar și TV Sud și Daju îl aplaudau. Nu mă pot abține să nu pun și aici foto, dacă tot am amintit, cu ultima mizerie manipulatoare “a la Narcis Daju”:

Vedeți dumneavoastră, aici este marea problemă! Manipularea ne copleșește pe unii sau pe alții, luăm brut și evident că ne schimbăm ideologiile în funcție de ceea ce vor să ne transmită. Cam la fel de repede cum și Daju făcu din 11 Ron, exact 1 milion. Tristă toxină, transmisă în spațiul public.

Am dat un exemplu infim. Problema este mult mai vastă. Voi trebuie să vedeți simplitatea cu care putem fi manipulați, și, mai grav, cum ne spun unii ”idioți” pe față! În fine, revin la oile noastre și mă pregătesc să închei. De ce susțin că o mână de pesediști sunt autorii regresului județului nostru?

Ipocrizie sau autogol din foarfecă, marca Toader Pasti?!

Dacă nu știați, Toader Pasti a fost extrem de critic, ieri, la adresa Primarului, în ceea ce privește situația deszăpezirii în Tg Jiu.  Ipocrizie! Păi dumnealui este consilierul personal al Președintelui Consiliului Județean, Cosmin Popescu! Alooo! Am înnebunit? Tot județul stă sub nămeți, și el vine să ne certe prin oraș? La mine, la Crasna, nu este curent electric de 3 zile!  Domnul Pasti?! Așa de bine ți-ai consiliat șeful, de vă înjură 300.000 de oameni.

În altă ordine de idei, am observat că este supărat că primăria are bani, dar nu își achiziționează utilaje. Acum ai văzut maestre? 20 de ani… nu?

Ați avut cataractă? Nasol! Cu toate acestea, și eu susțin că, ușor-ușor, trebuie luate propriile utilaje. Anual cate ceva, în 3-4 ani ai flotă proprie și adios hoții.

Revenind la domnul Pasti, nu l-am auzit, ca și consilier local, membru PSD, să convoace o ședință de birou municipal și să-l invite și pe dl Zaharia, care bine este știut că face parte din acel birou, și să-i ceară explicații legat de situația de la Edilitara. Consiliul de administrație al Societății Edilitara este PSD 100%. Asta daca nu cumva chiar dvs, partidul iubit, i-ați obstrucționat, direct sau indirect, funcționarea. Este o practică deja cunoscută…

În concluzie, d-le Pasti, dă-mi voie să nu fiu dobitoc și nici măcar botanist! Aveți CA Edilitara și aveți aceiași prestatori care dețin monopol. Păi și atunci ce vă reține să aveți și respect față de cetățeni?

Vă plângeți, stimabile, că nu ați avut unde parca masina. Trist! Eu vă propun, și dumneavoastră, și altora, în frunte cu Aurel Popescu, să parcați pe Str. Geneva! Da, da! Exact acolo unde crește un bloc, în loc de parcare. Bine? Să nu omitem că ați fost și unul din inițiatorii proiectului de înstrăinare a parcării Rodna pe încă 50 de ani. Aici trebuie să recunosc că ați făcut pasul în spate și v-am salutat gestul. Dar asta după o întreagă tevatură.

Sunt multe întrebări, dar prea puține răspunsuri…

Eu mă așteptam să interveniți în propria voastră ogradă. Acolo este problema, acolo este șoferul și tot acolo este și dormitorul!

În concluzie, dumneavoastră sper și mă rog să găsiți soluții cu care dl Cosmin Popescu să rezolve problemele în județ. Aici, la Tg Jiu, ne mai descurcăm noi. Pe la țară, însă, există riscul să rămână oamenii sinistrați.

Numai de bine și succes!