Tudore, pișa-s-ar câinii pe bolovanii tăi!

  • Sufocat de “incultură”, așa cum mă știți, nu aveam cum să ratez evenimentul organizat de Adrian Tudor, adică, celebra “Tăbară pe sculptură”!

Miliardele cheltuite anual cu tot felul de “Michelangeli”, “Rodini”, etc, aduși de prin lumea largă să-și etaleze măiestria în ale sculpturii cred că deja miroase a prosteală. O dau, Doamne iartă-mă, dacă asta se numește Cultură. Pe bune acum!

Mai avem puțin și cărăm la Târgu Jiu toate bolo-stâncile care le-au dinamitat ăia pe defileul Jiului.

Mă repet, nu sunt un om de cultură, dar nici ascultător de Nicolae Guță! În concluzie, nu pot să nu remarc ineficiența acestui eveniment. De aceea l-am și poreclit “Tăbară pe sculptură”.

Zic și eu… din puțul gândirii mele, nesecat, că un astfel de eveniment merge pe o scară mult mai mică, eficientizat. Adică, Direcția de care răspunde Adrian Tudor să se ocupe de identificarea copiilor talentați, indiferent că vorbim de sculptură, pictură… orice ține de creație. Cuplat cu ISJ-ul și cu o organizare minuțioasă, pun pariu că în Târgu Jiu, județul Gorj, am descoperi copii excepționali. Ulterior, premiați pe măsură, susținuți și încurajați, poți extrage micile genii dintre ei.

Că cam așa vede unul ca mine, (sufocat de “incultură”) un progres real spre o cultură reală.

Ori, stând în același tipar și bătuți în cap cu același bolovan, părem mai limitați decât suntem. Să mai plătim și miliarde pentru “limitare neuronală”… este deja prea mult.

 Huruirăm o șușa… pentru bolo-stânca ta

Am lăsat, pe final, prejudiciile create de transportul bolo-stâncilor pe insuliță. Huruirăm bunătate de șușa să cărăm tonele alea de “petroaie”! Păi suntem sănătoși la cap? Bine că nu le-ai pus, dracu’ în Piața Prefecturii, sau în parc, la Coloană. Doar așa putea ieși Brâncuși din mormânt și-ți dădea 140 de tesle numa în coae!

Salutare, Tudorică, și-ți trimit factura pentru consultanță.