Un lider PSD se dezice de jocurile colegilor de partid

Unul dintre liderii PSD, consilierul Cristian Toader Pasti, le-a dat peste mână, din nou, pesediștilor din Consiliul Local Târgu Jiu, care par să urmărească alte interese, decât cele ale comunității. Pasti le-a spus, verde-n față, colegilor lui din partidul aflat la guvernare, că au făcut afaceri păguboase pentru oraș, cu bunuri ale municipalității, ca să ajute diverși membri de partid. Asta în contextul în care, viceprimarul Aurel Popescu și câțiva membri din alianța PSD-ALDE au creat un scandal imens, după ce terenul sintetic al Pandurilor a fost refăcut, de oameni de bine, pe cheltuiala proprie, după ce a fost distrus de firma de casă a fostului director CEO, Laurențiu Ciurel. Imagini cu dezastrul făcut în 2015, doar pentru a fi date contracte unor societăți, vedeți în link-ul de mai jos

După ce terenul a fost reparat și se așteaptă omologarea FRF, vicele Aurel Popescu a interzis folosirea unor scaune, demontate din vechea Sală a Sporturilor, și puse în tribunele terenului II, asta după ce același for municipal a dat scaunele din fosta arenă a Pandurilor, în județ.

“Am vândut atâtea lucruri la prețuri de nimic”

Cristian Toader Pasti a atras atenția că există bunuri care se deteriorează, asta în cazul în care nu au fost vândute la prețuri foarte mici, și care ar putea fi folosite pentru ca sportul din Târgu Jiu să nu mai sufere: “Nu văd de ce să nu ajutăm Clubul Pandurii, să joace pe terenul II, pentru că atunci când vom deschide stadionul cineva va trebui să joace pe el. Pandurii s-a salvat miraculos, anul trecut, pentru că eu știu cât de greu este să ții o echipă de fotbal, chiar și în liga a II-a. Faptul că le dăm terenul II, faptul că le dăm tribunele, cu tot ce trebuie, este un lucru benefic. Acel teren va rămâne pentru toate echipele din Târgu Jiu și pentru copii și juniori. Nu este terenul lui X sau Y, ci este al municipalității. Dacă se fac lucruri bune pentru comunitate este un lucru bun. Au rămas tribune, folosiți-le, a rămas instalația de nocturnă, folosiți-o, au rămas instalații de sonorizare, folosiți-le, pentru că le avem aici. Să nu le dăm pe o mână de arginți, cum am vândut atâtea lucruri la prețuri de nimic. Deci, faceți, domnul primar, vă rog, un proiect de acest gen, dați o formă legală și haideți să facem un al doilea teren și poate și al treilea teren, pentru că orașele civilizate au, pe lângă stadion, mai multe terenuri, unde copiii și juniorii sau alte echipe se antrenează și joacă. Până la urmă, contra cost poate juca oricine acolo, în nocturnă și ar trebui tot timpul ca aceste terenuri să fie deschise. Această echipă, Pandurii, la care altă dată vă împingeați și vă băteați care să stea în tribuna oficială, acum am ajuns să o alungăm din Târgu Jiu, am ajuns să îi luăm, dacă se poate, și mingiile și am ajuns să ne batem joc de ei, să joace pe la Motru, când e echipa noastră”, a declarat public Pasti.

Aurel Popescu, un Dăncilă de Târgu Jiu

Viceprimarul PSD, Aurel Popescu, prins cu răutățile la vedere, a încercat să motiveze, adoptând aceeași tehnică, folosită și de premierul Viorica Dăncilă și anume, să invoce o investiție, care a fost abandonată din fașă. În urmă cu un an, când la FRF se pregăteau alegeri, unul dintre candidați a promis realizarea unui teren sintetic, proiect abandonat, însă. “Am discutat și referitor la un protocol, pe care îl semnasem noi, Primăria municipiului Târgu Jiu, prin domnul primar Marcel Romanescu, cu Federația Română de Fotbal. Proiect de realizare a unui teren sintetic, aici în municipiul Târgu Jiu și indicasem acest teren II, care să fie amenajat ca teren sintetic, în condiţii foarte avantajoase nouă. În sensul că noi trebuia să amenajăm acea suprafaţă pentru montarea unui covor sintetic de către FRF, pe cheltuiala Federaţiei. Noi amenajam suprafaţa şi tribune şi nocturnă şi ce mai trebuia să amenajăm, iar ei veneau cu suprafaţa de joc şi o montau”, susținea Aurel Popescu, care omite să spună că suprafața de joc exista chiar la Târgu Jiu și zăcea de câțiva ani, pe marginea terenului. Rolele de teren sintetic fuseseră achiziționate tocmai cu acest scop, al refacerii suprafeței de joc și tot ele au fost folosite.

Faptul că motivul invocat de Aurel Popescu este doar o promisiune de campanie a fost subliniat și de primarul Marcel Romanescu, care spune că FRF-ul poate construi alte terenuri sintetice, dacă vrea să-și respecte făgăduiala: “Acel protocol, pe care îl avem cu Federaţia Română de Fotbal, se poate realiza oricând, însă au trecut suficient de multe luni, iar FRF nu a făcut nici măcar un pas. Aveau nişte obligaţii, pe care trebuiau să le ducă la îndeplinire, dar nu au realizat aceste obligaţii. Din acest punct de vedere, nu putem aştepta ani de zile, până când Federaţia de Fotbal se va hotărî să aloce sumele necesare pentru acest teren”.