USR ȘI FRĂȚIA CU ONG-URILE CARE “ACTIVEAZĂ” ÎMPOTRIVA ENERGIEI PE CĂRBUNE.  ADICĂ A GORJULUI!

Florin Şarapatin, candidatul alianței USR-Plus la fotoliul de primar al municipiului Tg-Jiu, a vâslit prin politica locală, până în urmă cu un deceniu, în funcție de cum l-a dus curentul politic pe Pantelimon Manta, omul care l-a propulsat în funcția de director al Minprest Serv SA.

Șarapatin a fost instalat în funcţia de director al societății al cărei acționar, în acea vreme, era fosta Societate Nașională a Lignitului Oltenia (SNLO), în vremea guvernării PNL, susţinut fiind de fostul deputat Manta. Șarapatin fusese ”conservator”, în vremea în care şi Manta activa în partidul lui Voiculescu. Ulterior, Şarapatin a intrat în PNL, la scurt timp după ce fostul parlamentar şi-a schimbat orientarea politică şi a trecut în tabăra liberală. Prezentat, acum, ca ”imaculat” de alianța USR-Plus, după ce tot internetul a fost periat, Florin Șarapatin poate fi etichetat drept un traseist politic.

Revenind la traseul său profesional, Florin Şarapatin a fost schimbat din funcţia de director al Minprest Serv SA în martie 2009, din cauza managementului deosebit de performant, în urma căruia societatea urma să trimită în concediu fără plată mai bine de jumătate din cei 1200 de salariaţi. De altfel, în acel an, Minprest a înregistrat pierderi de 1,4 milioane de lei și a încheiat anul cu datorii de 8,3 milioane de lei.

După cei patru ani cât timp a condus Minprest, Șarapatin a fost detaşat în cadrul SNLO, însă a acționat societatea în judecată pentru „diferenţe salariale dintre salariul avut la data revocării din funcţie şi cel efectiv încasat în perioada martie 2009-15 iunie 2011. Mai exact, deși în acea perioadă a primit salariu ca şi detaşat la SNLO, instanța a decis să-i dea 83.000 de lei, diferenţa dintre salariul încasat ca angajat al fostei companii miniere şi cel pe care îl încasa ca şi director al Minprest.

FĂRĂ ENERGIE, SUNTEM COLONIE! 

Florin Șarapatin se prezintă acum ca ”specialist în minerit și energie”, când, de fapt, singura sa legătură cu acest domeniu a fost în perioada cât a condus Minprest și mai apoi ca angajat al companiei.

Despre strategia comuna a liderilor USR și organizatiile non-guvernamentale, care sub pretextul de protectori ai mediului ne linșează economic, obstructionând toate obiectivele producătoare de energie, sunt multe de spus. Substratul este lesne de Intuit, dacă tot suntem o țară de consum, trebuie să importăm și energia!

Este deja arhicunoscut faptul că Bankwatch și GreenPeace au avut mai multe acțiuni care au BLOCAT atât finalizarea lucrărilor Hidroelectrica, cât și exploatarea pe carbune în Complexul Energetic Oltenia !

Toate acestea nu se puteau întâmpla fara o strategie bine pusă la punct și cu complicitatea unui sistem putred care a stat indiferent la un adevarat genocid economic. Vă atașăm mai jos link-urile care atestă intențiile celor menționați mai sus, și nu în ultimul rând, intervenția liderului ADN Gorj, Nicolae Ivăniși.

https://adevarul.ro/economie/stiri-economice/greenpeace-dat-judecata-termocentrala-rovinari-1_5cf9338c445219c57e80c4f0/index.html

https://evz.ro/investitii-blocate-soros.html

https://www.gorj24.com/ong-ul-bankwatch-sa-ofere-si-locuri-de-munca-daca-inchide-cariera-rosia/

Mai jos putem viziona intervenția liderului ADN GORJ, Nicolae Ivăniși, în fața președintelui Bankwatch, care a fost lăsat fără replică.

https://www.facebook.com/sabotorii/videos/167916017986318/?extid=tIW5mh5geyGynPzg&d=null&vh=e

Interesele cui le reprezintă Șarapatin? 

La conferința organizată de Bankwatch Romania în Targu Jiu, unde din greșeală am fost invitați și noi, se pregătea o manipulare grosolană în care erau protagoniști atât organizatorii, cât și membrii USR PLUS infiltrați în sală.

De retinut faptul că “întâmplător”, domnul Șarapatin a vrut sa ne prezinte si el un email cu câteva puncte despre tranziția justă pentru a întări cele spuse de liderul Bankwatch. Nefiind internet în sală, domnul Șarapatin a constatat că tot “întamplător” are și un stick în buzunar cu aceleași teme! Nu a mai apucat să-l prezinte, însă este interesantă și de luat în calcul reacția de după conferință.

Avertizare sau intimidare?

Clipul devenit viral a fost prezentat și în cadrul unei televiziuni locale, unde invitat era și coordonatorul ADN Gorj, Nicolae Ivăniși. După finalul emisiunii, acesta a primit un mesaj interpretabil de la Florin Șarapatin pe care-l vom atașa mai jos:

“Lăudabil efortul dvs de a apăra CEO.
Vă apreciez pentru acesta!
Mă tem însă că nu veți reuși din cel puțin două motive.
Primul motiv ține de politica de personal a CEO.
Sute de oameni care nu aveau nicio tangență nici cu mineritul, nici cu energia, au fost angajați la CEO în ultimii 7-10 ani.
Nu vorbesc de cazurile sociale, de cei care au cedat pământul sau cei care sunt urmași ai salariaților decedați. Nu! Alții, în afară de aceștia.
Mulți dintre acești angajați (frați, cumnați, pile politice sau de alt fel) sunt pe poziții de middle management și, în opinia mea, blochează orice posibilă soluție de ieșire a CEO din acest impas.
Nu o fac voit sau conștient, ci din neștiință și din frica de a nu-și pierde postul “câștigat” cu greu.
Al doilea motiv ține de specificul sectorului energetic.
În acest sector se învârt la nivel global mii de miliarde de dolari. Lupta este dură și de foarte multe ori, murdară. Pentru câteva miliarde de dolari se poate ajunge și la asasinate comandate – nu am o dovadă, dar o cred.
Nu mai vorbim de șpăgi!
La noi în țară sumele sunt mai mici (doar miliarde de euro!), dar suficient de mari încât să permită jocuri murdare, economice și politice.
Mă tem că nu veți putea face nimic împotriva acestor sume de bani. Deocamdată vă lasă în pace pentru că încă nu sunteți un real pericol.
Deocamdată!” 

 

Date fiind conexiunile existente deja între protagonisti, acest mesaj, înclin să cred că este unul de intimidare lansat la adresa liderului ADN Gorj, Nicolae Ivăniși, care a avut nenumărate acțiuni pentru securizarea independenței energetice.

Reacții au existat și la nivel înalt…

…unde senatorul Goțiu (USR) a amenințat pe blogul personal, că se va pune în fața utilajelor dacă se încearcă continuarea lucrărilor!

https://newsweek.ro/politica/video-senatorul-lmihai-gotiu-a-vrut-sa-bage-un-castor-in-sedinta-camerei-deputatilor

În timp ce drujbele austriece sfârtecă pădurile din Romania fără să fie deranjate de nimeni, asa zisele organizații de mediu ne blochează cariere pe cărbune, hidrocentrale, mai exact se vrea eliminarea independenței energetice.

Mai jos le transmitem un link usr-iștilor care deservesc interesele unor grupări externe și îi rugăm să se justifice în fața propriului electorat cum în România se moare din cauza poluării, și-n Germania nu!

https://e-nergia.ro/o-noua-termocentrala-pe-carbune-datteln-4-urmeaza-sa-intre-in-functiune-in-germania-sambata/