Vicele Aurel Popescu, mângâiat pe creștet de ANI

Agenția Națională de Integritate (ANI) analizează cu dublă măsură cazurile de incompatibilitate ale aleșilor. Doi viceprimari din Târgu Jiu, care s-au aflat în situații similare, au fost tratați diferit de celebra ANI. Dacă prietena fostului premier Ponta, Iulia Vână, a fost declarată incompatibilă, stare care a lăsat-o fără calitatea de consilier local, Aurel Popescu este mângâiat ușor pe creștet. Ca și Iulia Vână, vicele PSD Popescu a fost membru în consilii de administrație la școli și la o societate a primăriei. Timp de aproape un an, în perioada octombrie 2012 – august 2013, Aurel a deținut și calitatea de membru CA al societății Transloc SA, al cărei acționar unic este Primăria Târgu Jiu (conform HCL 110/29.10.2012, de numire în componența CA Transloc și HCL din 26.08.2013, de retragere din componența CA), dar și calitatea de membru CA al Colegiului Național Ecaterina Teodoroiu. Vicele nu a trecut și calitatea de membru în CA, în declarația de interese, fapt ce l-a făcut suspect de comiterea infracțiunii de fals în declarații sub semnătură privată.

În cazul Iuliei Vână, ANI a declarat starea de incompatibilitate, încă de acum doi ani și a emis chiar comunicat de presă în acest sens. „S-a aflat în stare de incompatibilitate în perioada 29 octombrie 2012 – 31 iulie 2015, întrucât a deținut simultan funcțiile de viceprimar și membru în Consiliul de Administrație al mai multor unități de învățământ (Colegiul Tehnic nr. 2 Târgu Jiu, Liceul cu Program Sportiv Târgu Jiu, Liceul de Arte „Constantin Brăiloiu“ Târgu Jiu, Colegiul Național „Tudor Vladimirescu“ Târgu Jiu), încălcând astfel dispozițiile art. 87, alin. (1), lit. d) din Legea nr. 161/2003“, arătau reprezentanții instituției, la vremea respectivă. Pentru Aurel Popescu, aceeași ANI arată o protecție nejustificată. În urma unei solicitări, instituția ne răspunde că o eventuală soluție se comunică DOAR celui verificat. Cu alte cuvinte, nu e treaba noastră dacă vicele, acuzat că s-a aflat în incompatibilitate, este sau nu declarat incompatibil sau dacă cineva s-a deranjat să-l verifice.

P.S. Pe Aurel să-l verificați mai târziu, când o fi la pensie. Doar de-aia păpați bani publici, să verificați pe cine aveți chef și când aveți chef.