Viceprimarul Tudor îi împinge pe parlamentari să facă trafic de influență

Odrasla fostului securist Ion Tudor, plantat în Primăria Târgu Jiu, ca viceprimar pe probleme de cultură, îi împinge de la spate pe parlamentarii de Gorj, să facă trafic de influență. Adrian Tudor se lăuda, în urmă cu o lună, cu un proiect de restaurare a mausoleului Ecaterinei Teodoroiu. Acum, vrea să-i pună pe parlamentari, să intervină, pentru a obține fondurile necesare proiectului cu care s-a împăunat. „Eu cred că, după ce vom depune acest proiect, vor trebui să intre în joc parlamentarii de Gorj și să facem potecă, împreună, la Ministerul Culturii, să reușim să aducem fonduri pentru a restaura acest monument”, a declarat Adrian Tudor, .

În luna decembrie, același viceprimar pe probleme de cultură, se împăuna, într-o conferință de presă, în care își aroga meritele pentru proiectul de restaurare a mormântului-monument, care spunea că va fi făcut în acest an și că deja era scoasă la licitație proiectarea lucrării. Suma estimată pentru întregul proces este de zece miliarde de lei vechi, bani pentru care municipalitatea trebuie să aplice la programul național de restaurare a monumentelor, deschis la nivel național.  Ministerul Culturii trebuie să selecteze proiectele pe care le finanțează, după analiza documentațiilor, orice încercare de a determina sărirea peste rând fiind ilegală.

În urmă cu o lună, Tudor jr. se lăuda că mausoleul Eroinei de la Jiu va fi supus unei restaurări, în aces an, lăsând să se înțeleagă că totul merge ca pe roate: „Primăria Municipiului Târgu Jiu a scos la licitație pachetul privind intervenția asupra Mausoleului. Prima etapă a fost finalizată, s-a obținut pentru prima etapă a proiectului de restaurare și avizul Ministerului Culturii, urmează ca în etapa a doua să se execute proiectul tehnic în detaliu”, declara vicele PSD, în urmă cu o lună, ca acum s-o dea cotită și să-i bage la înaintare pe deputați și senatori, care ar vrea să facă trafic de influență, pentru a obține banii necesari proiectului cu care s-a lăudat.