Viorica aruncă bani publici, pe lucrări deja efectuate. Pentru cine e dedicația?

După ce a mințit că stadionul de la Târgu Jiu este finalizat, Viorica aruncă cu banii publici, ca la lăutari. Premierul României, pesedista Viorica Dăncilă, și-a asumat un proiect de modificare a Hotărârii de Guvern din 2014, pentru continuarea lucrărilor la arena din Gorj, însă, printre obiectivele ce intră în costurile calculate sunt și lucrări deja făcute sau unele care au fost făcute prost și trebuie refăcute. La arena de la Târgu Jiu, trebuie efectuată partea de amenajări exterioare.

Studiul de fezabilitate a fost modificat, iar prin noul document, reprezentanții Guvernului ne spun că este nevoie de o sumă cu 150% mai mare decât cea inițială. Dacă la sfârșitul anului trecut, se spunea că mai sunt necesare încă 2 milioane de euro, pentru lucrările exterioare, acum aflăm că premierul Dancilă și-a asumat efectuarea unor lucrări deja făcute, iar suma a crescut la 5 milioane de euro, adică la 5.351.000 lei. Proiectul de Hotărâre de Guvern este bazat pe minciuni. În nota de fundamentare, se spune că pista de atletism trebuie refăcută, deoarece are doar cinci culoare, în loc de șase și nu poate fi omologată.

În realitate, pista de pe arena de la Târgu Jiu nu doar că are toate cele șase culoare pentru alergare, dar a și primit omologare internațională, pe data de 18 mai a.c.

Reprezentantul Primăriei Tg Jiu, Raul Chiriac, spune că unele lucrări au fost deja efectuate, dar sunt prinse în studiul de fezabilitate, pentru că nu au fost prinse în cel inițial. Actul redactat de subalternii Vioricăi Dăncilă spune altceva: pentru aceste lucrări urmează să se organizeze licitație. În cazul în care ele au fost efectuate, se pune întrebarea: cum au fost achitate, dacă nu s-au regăsit în proiectul inițial? Iar dacă au fost efectuate benevol, de ce le bagă la plată premierul Dăncilă?

Acoperiș luat de furtună. Terenul nu rezistă

O altă lucrare ce trebuie refăcută este sistemul de preluare a apei pluviale. Inițial, apa de ploaie trebuia preluată de canalizarea orașului, însă ulterior s-a constatat că aceasta nu face față. Cei care au întocmit noul studiu de fezabilitate au prevăzut sume pentru construirea unui sistem care să colecteze și să deverseze apa de ploaie în râul Jiu. La ultima ploaie puternică, terenul Pandurilor a fost inundat, iar pista de alergare a fost acoperită cu noroiul antrenat din exteriorul arenei.

Proiectul ce s-a aflat în dezbatere publică, în perioada 19 – 29 iulie, prevede 23.301.000 lei, valoare rest de executat. Asta înseamnă că, pentru finalizarea lucrărilor la stadionul ce ar fi trebuit să fie gata încă de acum doi ani, Guvernul Dăncilă alocă o sumă ce a crescut brusc, de la 2 milioane euro, la peste 5 milioane euro. Pe lângă pista deja efectuată, în nota de fundamentare sunt înșirate numeroase alte lucrări, în interiorul stadionului, parte care a fost deja finalizată, înainte de sfârșitul anului trecut.

În atare condiții (în care unele lucrări sunt deja efectuate), nu putem să nu ne întrebăm: pentru cine sunt dedicațiile financiare, doamnă Viorica?