Weber, scos ca maimuța la poze. Campanie pe bani publici

Șefii administrației județului au început campania electorală, pe care o fac, cu nesimțire, din bani publici. Cosmin Popescu, președintele Consiliului Județean, își plimbă prietenii de la partid, la evenimentele generate cu bani de la bugetul statului. Deunăzi, și-a luat pelerina de Batman și a plecat, de mână cu amicul lui, controversatul afacerist, devenit șef al Comisiei pentru controlul SIE, din Parlament, Mihai Weber, să-i facă o „baie electorală”. L-a dus la Spitalul Județean, unde se inaugura modernizarea Secției Ortopedie.

Deputatul Weber, care sapă, de ceva vreme, să pună mâna pe conducerea organizației PSD, nu a avut nicio contribuție la lucrările de la Secția de Ortopedie, al cărei bloc operator a fost renovat cu bani din sponsorizări și din fonduri publice. Cu toate acestea, a fost singurul parlamentar de la evenimentul intens mediatizat. Imaginile au fost postate pe pagina de facebook a lui Cosmin Popescu, unde s-a etichetat în tandem, cu prietenul Weber. Tandemul Weber – Popescu face, de aproape un an, strategii pentru a ajunge să dețină controlul în PSD Gorj și să stabilească viitorii candidați, la alegerile locale și parlamentare. Deputatul pus de PSD la șefia Comisiei pentru controlul SIE încearcă, de luni bune, să coopteze în gașca ce se vrea “la butoane”, cât mai mulți primari, care să aducă voturi celor pe care îi pun pe liste. În atare condiții, este lesne de înțeles campania de imagine, pe care au început-o, folosindu-se de pozițiile pe care le au și de investițiile din bani publici. Goana după imagine este atât de aprigă, încât șeful de la județ a postat până și poze cu un wc.

 

Cine este oportunistul Weber?

PSD-istul Mihai Weber, un controversat afacerist din Târgu Jiu, a jonglat cu mai multe firme, una dintre ele, băgată în faliment, a creat niște găuri în bugetul statului, dar și la o bancă comercială, de peste un miliard și jumătate.

Și-a angajat fiul, în Ministerul Transporturilor, iar nevasta, la Garda de Mediu. Deși se afișează în mașini scumpe și locuiește într-o vilă din zona centrală a municipiului Târgu Jiu, PSD-istul a trecut pe numele fiului apartamentul pe care îl cumpărase în București, în 2010 și a cerut bani la Parlament, pentru decontarea chiriei. Recent, deputatul oportunist a obținut de la Consiliul Local, o clădire în zona fostului CET, unde firma ce figurează pe numele fiului, construiește un service auto, pe un teren, pe care l-a concesionat pe 49 de ani, cu 10 eurocenți/mp, adică în jur de 45 de bani. Iar service-ul nu a fost proiectat întâmplător, ci după ce Weber a tras sforile ca lângă el să fie construit noul sediu al Registrului Auto, cunoscut fiind că mașinile au nevoie de revizii, înainte de a intra la RAR.