Weber trage sforile, să-și pună fiul, mare director

Unul dintre controversații politicieni ai momentului, deputatul PSD Mihai Weber, încearcă să-și aranjeze fiul, pe care vrea să-l pună director, la o agenție a statului. Conform unor surse politice, cel care deține controlul respectivei structuri este vicepreședintele PSD, Paul Stănescu. Weber ar fi negociat ca odrasla lui, pe care a “plantat-o” chiar și într-unul din ministere, fără a avea o experiență în domeniu, să ocupe funcția de conducere la Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale (AFIR), de la Dolj. În urmă cu trei ani, după metoda folosită de Ion Călinoiu, Weber și-a angajat fiul în Ministerul Transporturilor. Nu pe un post scos la concurs, să nu-i plesnească tărtăcuța băiatului, de la învățat, ci consilier în cabinetul unui secretar de stat, adică pe cumetrii politice. Și nevestei i-a găsit un post călduț, la Garda de Mediu.

Mihai Weber i-a donat fiului, Bogdan Eduard, apartamentul pe care îl avea în București, ca să ceară la parlament, bani pentru decontarea chiriei. Tot pe numele fiului sunt trecute și două firme ale politicianului. Cu una dintre ele, actualul deputat, fost consilier local, a concesionat un teren, în zona fostului CET, de la Primăria Târgu Jiu, de peste 4.700 mp, la prețul derizoriu de 10 eurocenți pe lună. Contractul încheiat cu firma lui Weber jr este pe 49 de ani. Și nu este deloc întâmplător. Tot Weber tatăl a cerut ca sediul Registrului Auto Român (RAR) să fie mutat la CET, unde să fie construit un sediu nou. În timp ce făcea lobby pentru a muta RAR-ul, Weber pregătea terenul, să-și facă și el o afacere. Așa că a închiriat terenul, pe care își construiește un service auto, chiar lângă viitorul sediu al Registrului Auto.

Șef al comisiei SIE din parlament, Mihai Weber vrea să preia conducerea PSD Gorj, bazându-se pe susținerea aceluiași Paul Stănescu.