Zeci de angajați, plătiți la unități care nu funcționează

Zeci de persoane sunt plătite din bani publici, ca angajați la două entități, care nu funcționează. Directorul de la Patrimoniu, din Primăria Târgu Jiu, în subordinea căruia se află cele două “formații”, spune că nu știe cum stau lucrurile. În statele de plată sunt, însă, rude ale liderilor PSD, care au fost puși șefi și uitați în clădiri care nu mai au activitate.

Pentru stadionul municipal, care este un șantier și pentru sala sporturilor, recent reabilitată, dar care a rămas închisă, există, în organigramă, 25 de persoane, dintre care doi șefi, plătiți regește. Accesul în stadion este blocat, iar sala sporturilor are și ea căile de acces închise. Cu toate acestea, în structura de personal de la Direcția de Patrimoniu, sunt angajate opt persoane pentru Polivalentă și 17 pentru stadion. Șefii de la cele două puncte primesc peste 5.500 de lei, lunar, deși nu au activitate. Veniturile acestora sunt completate cu sporuri pentru “condiții vătămătoare”, de 690 lei. Un alt post “periculos” este cel de administrator, pentru care se acordă un spor de 505 lei, lunar.

Nici muncitorii nu au salarii mici. Aceștia primesc sume cuprinse între 2.832 și 3.340 lei. Cel recunoscut ca “director” este chiar fratele ginerelui fostului primar, Florin Cârciumaru, în mandatul căruia a fost angajat atât șeful de la obiectivul sportiv închis, cât și fratele acestuia, dar și nevasta, toți în Primăria Târgu Jiu.

 

Întrebat de acest aspect, Marian Rotaru, șeful celor 25 de angajați, plătiți degeaba, de Primăria Târgu Jiu, s-a făcut că nu știe. Ba, mai mult, a încercat să-i apere, spunând că unii dintre ei ar fi fost la școli, acolo unde cosesc iarba.