Ziua Sfântului Salariu: la Spitalul Cărbunești muncesc fraierii și încasează șmecherii

Dacă tot am rezolvat problemele la Spitalul Județean de Urgență Târgu Jiu (glumesc) am decis să ne mutăm și pe la Spitalul din Târgu Cărbunești. Deranj mare și pe aici, dar hai să ne aplecăm astăzi doar pe o singură speță.

Elena Martiniuc, asistenta șefă de la Secția Pediatrie a spitalului Târgu Cărbunești, a inventat un altfel de calendar ortodox! Mai exact, la dumneaei, luna cadourilor a fost si în luna mai, sau ori de cate ori și-a dorit. Asta ne convinge că nici măcar Moșii ăștia… Crăciun / Nicolae / Gerilă sau cum se mai numesc, nu mai sunt serioși!

Spun asta, fiindcă orice angajat și-ar dori să lucreze ture de zi și să primească sporuri pentru ture de noapte și de weekend!

Să știți că nu am glumit cu calendarul, drept dovadă atașăm o fotografie cu graficul de ture și fluturașul care flutură salariul. Flutură pe munca altora, evident!

Găselnița este făcută cu acceptul medicului șef și al conducerii, în egală măsură. Altfel nu ai putea să afișezi graficul de ture pentru personal într-un fel, iar pentru pontaj și ITM în mod diferit. Așa cum reiese din graficul afișat de noi, constatăm că luna mai (ex)doamna Martiniuc a prestat de la ora 07:00 la ora 15:00! Nu luăm în discuție pauza de masă, cafea, feisbuceală… mă rog… tot ce se cuvine. Ideea este că fluturașul spune altceva!

Făcând o matematică simplă, la care eu nu mă pricep, reiese clar faptul că este plătită, pentru 36 ore de week-end, cu 836 lei, iar sporul de tură fiind de 15% din salariu, ajunge la 613 lei, deci, asta reiese din fluturașul de salariu!

Ups! Mie îmi dă cu radical. Mai exact, munca și banii altor angajați, care chiar muncesc suplimentar, se duc, nemeritat, spre personaje bine înfipte.

În cazul acesta, firesc ar fi ca organele de control să răsfoiască arhivele unității spitalicești, fiindcă aceste practici trenează de ani buni. Dacă nu se vor lua măsuri, promit să instig toți angajații din spitalul Târgu Cărbunești care se simt discriminați, ca anul acesta, de sărbători, când vine Moșul în spital, să-i dea un mare șut în coaie! Prevenție se numește!